Es preveu obrir Enric Granados a la circulació a mitjans de març
El material arqueològic trobat, la modificació del projecte i la meteorologia adversa han motivat l'endarreriment de les obres
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
07 FEBRER 2019

El carrer d'Enric Granados podria obrir-se de nou a la circulació a mitjans del mes de març, uns 20 dies més tard del previst en la planificació inicial, i el carrer de la Vila romana entre quatre i cinc setmanes després. Aquesta és la previsió amb què es treballa en l'actualitat després que el volum de material arqueològic trobat, molt superior al previst, els canvis en l'execució del projecte i una meteorologia adversa hagin provocat el retard actual.

El treball dels arqueòlegs ha posat al descobert gran quantitat de material que ha hagut de ser analitzat i classificat. La previsió de trobar-ne més, i la necessitat dels tècnics de treballar manualment en l'excavació, va motivar un canvi respecte a la manera prevista inicialment d'executar l'obra de cobertura de l'edifici octogonal. Així, si bé al principi s'havia previst fer la intervenció amb murs pantalla, que es fan des de la superfície, les circumstàncies van recomanar passar a treballar amb murs prefabricats, la instal·lació dels quals implica fer el rebaix amb una màquina que s'atura quan els arqueòlegs ho consideren convenient per poder treballar manualment en la recerca i recollida de material. El nou sistema té el mateix cost econòmic i velocitat d'execució que l'anterior, però el procés de presa de decisions, la redacció del projecte i la licitació van provocar aquest retard respecte a les dates inicials.

Els murs prefabricats s'acabaran de posar en el termini d'una setmana i després es col·locaran les lloses alveolars prefabricades que faran de sostre a l'excavació i posteriorment es podrà fer el carrer d'Enric Granados. Encara quedarà tancat el carrer de la Vila Romana perquè des d'allà s'entrarà al jaciment per treure els murs antics i posar els pilars que aguantaran el carrer. Per la seva part, els arqueòlegs compten a acabar les seves tasques d'excavació i deixar l'espai net aquesta mateixa setmana. Cal recordar que aquesta actuació està cofinançada pels fons europeus FEDER.

La plaça de la República, pràcticament enllestida a mitjans de febrer

D'altra banda, i a manca d'alguns serrells, la plaça de la República quedarà enllestida durant la segona quinzena del present mes de febrer, després que els dies 13, 14 i 15 s'asfalti el torrent de la Fontsana en una obra conjunta amb l'Ajuntament de Premià de Dalt. Un problema amb el proveïdor obliga a endarrerir la col·locació d'alguns elements de ferro a la plaça, per la qual cosa es posaran algunes tanques provisionals.

^