Les obres d'obertura de la Gran Via segueixen sobre el calendari
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
11 FEBRER 2019

Les obres d'obertura de la Gran Via de Lluís Companys, un tram de 175 metres de longitud entre els Torrents Castells i Malet, segueixen al ritme previst i ja es treballa en el terraplenat de la plataforma del futur vial. En l'actualitat, les finques que ha de travessar el nou tram de la via es troben a una cota d'entre 1,5 i 2 m per sota del carrer, i és aquesta diferència d'alçada la que s'està corregint en aquesta fase de les obres que s'espera que tingui una durada aproximada de 2 setmanes.

Un cop finalitzada aquesta fase, es començarà a treballar en la construcció del clavegueram i les connexions d'aigua, llum, gas i la resta de serveis. Posteriorment es faran les voreres, s'hi ubicarà enllumenat i arbrat i s'asfaltarà. Des de la vorera de muntanya del nou tram també hi haurà un gual amb una porta perquè els vehicles puguin accedir al camí que arriba fins al Camí del Mig.

Cal recordar que la connexió dels torrents Castells i Amell a través d'aquesta ampliació de la Gran Via consolida aquesta com l'eix viari més important de Premià de Mar, a banda de les carreteres. L'obra facilitarà el pas de vianants i vehicles, connectant la zona del polígon industrial i l'ABP dels Mossos d'Esquadra amb el centre de la vila, al mateix temps que s'incrementen les places d'aparcament i es treu trànsit del torrent Castells, zona escolar per la presència de l'escola de la Salle. Des del punt de vista de la mobilitat, Premià de Mar completa amb aquesta connexió un circuit de prop de 3,5 km que, sortint de l'estació, arriba a la zona del Palmar, recorre tota la Gran Via, baixa per Santiago Rusiñol fins al port, i segueix pel passeig marítim de nou fins a l'estació.

Està previst que l'obra d'obertura de la Gran Via de Lluís Companys estigui enllestida entre mitjans i finals del pròxim mes d'abril.

^