L'Ajuntament s'adhereix al pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
27 FEBRER 2019

La Junta de Govern Local va aprovar la setmana passada adherir-se al Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya. Es tracta d´una iniciativa conjunta del Departament d´Educació  de la Generalitat i el Síndic de Greuges que té per objectiu combatre la segregació escolar comptant amb la corresponsabiltat de tots els agents educatius, garantint el dret a una educació de qualitat i a l´accés en condicions d´igualtat en els ensenyaments obligatoris i en els declarats gratuïts. El pacte planteja entre altres la necessitat d´incrementar el pressupost en educació entorn el 6% d´acord amb el què estableix la llei (LEC). Resoldre el problema de finançament dels centres és una acció prioritària per promoure la plena gratuïtat de l´ensenyament i corregir la segregació del sistema educatiu.

Amb la signatura de l´adhesió, l´Ajuntament es compromet a vetllar perquè les famílies tinguin coneixement dels projectes educatius de cada centre amb l´objectiu que puguin fer una selecció ben informada. Per fer-ho s´ha previst dur a terme diferents actuacions com ara campanyes de sensibilització, la incorporació de bones pràctiques a les instruccions d'inici de curs als centres públics i concertats, la regulació de la difusió dels resultats dels centres, o el seguiment del pacte amb els seus indicadors de referència. El pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya inclou el compromís dels agents educatius i socials, de les administracions locals i del Departament d´Educació i del Síndic de Greuges a complir amb el seu articulat.

El dilluns 18 de març tindrà lloc a Barcelona la signatura del document per part dels ajuntaments adherits, entre els quals el de Premià de Mar.

Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

^