Activitats d'educaciˇ viÓria i sensibilitzaciˇ a les escoles de PremiÓ de Mar
Els alumnes de 3r de primÓria practicaran a un circuit viari i els de 4t d'ESO rebran xerrades de la Fundaciˇ Institut Guttmann
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
01 MARă 2019

Els mesos de marš i abril, els alumnes de 3r de primÓria de les escoles p˙bliques i concertades de PremiÓ de Mar tindran l'ocasiˇ de rebre les primeres nocions d'educaciˇ viÓria mitjanšant un circuit que reprodueix les situacions reals de la conducciˇ de forma prÓctica i divertida. En l'activitat, els responsables de la instalĚlaciˇ ensenyen als alumnes en primer lloc a identificar els grups de senyals, interpretar les normes de circulaciˇ com a vianants, conductors i passatgers i a mantenir actituds responsables com compartir i respectar els altres conductors i els vianants. Posteriorment es posen en prÓctica els coneixements adquirits amb cotxes elŔctrics, alternant-se de manera que cada alumne actua com a conductor, passatger i vianant. El circuit estarÓ instalĚlat el 26 de marš a la plaša de davant del Museu de l'Estampaciˇ, on el visitaran els alumnes de 3r de primÓria de les escoles Montserrat i La Salle; el 27 de marš a la plaša de la Sardana, pels alumnes del DofÝ, el Sant Crist˛fol, l'AssÝs i El Pilar, i el 28 de marš a l'espai exterior de Can Amell pels alumnes de La Liˇ i La Mar nova.

GAME OVER: No te la juguis! Un programa de sensibilitzaciˇ per a alumnes de 4t d'ESO

A banda d'aquesta activitat, entre el 12 de marš i el 13 de maig els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut PremiÓ de Mar i les escoles de La Salle, AssÝs i El Pilar assistiran a les xerrades del programa GAME OVER: No te la juguis! que impulsa la Fundaciˇ Institut Guttmann, amb la colĚlaboraciˇ del Servei CatalÓ de TrÓnsit. Es tracta d'un programa de conscienciaciˇ i prevenciˇ de traumatismes cranioencefÓlics i de lesions medulĚlars traumÓtiques entre la poblaciˇ jove, a causa principalment dels accidents de trÓnsit, mitjanšant l'apropament a la situaciˇ de les persones afectades per a discapacitats fÝsiques motrius.

^