Dissabte es presenta el conte Ostres, una bomba!, cinquè volum de la col·lecció Primília Contes
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
19 MARç 2019

Dissabte vinent, dia 23 de març, tindrà lloc l'acte de presentació del conte Ostres, una bomba!, amb text de l'historiador Toni Civit i il·lustracions del dissenyador Àlex Valls. Es tracta del cinquè volum de la col·lecció Primília Contes, dedicada a la difusió entre els infants del patrimoni històric i cultural premianenc.

El conte es basa en la troballa l'octubre de 2016 d'una bomba, possiblement de la Guerra Civil, a les hortes de Ponent. A partir d'aquesta situació, es parla de la guerra amb un llenguatge proper als petits, mentre que les il·lustracions presenten escenaris coneguts de la vila, com ara carrers de nucli antic, l'escola de la Salle o imatges aèries fetes a partir de fotografies de l’època. El nom de la Neus, la nena protagonista del conte, és un homenatge a la Neus Català, supervivent del camp de concentració de Ravensbrück, que durant els anys de la Guerra Civil va viure a Premià de Dalt i es banyava a les platges de Premià de Mar, tal com es recull en un annex al final del llibre, on també s'expliquen les circumstàncies de la Guerra Civil al municipi. Cal esmentar també que el conte inclou un missatge ocult que s'ha de desxifrar amb el codi Morse.

La publicació s'emmarca en els actes de commemoració del 80è aniversari de la Guerra Civil a Premià de Mar, que van incloure l'acte de presentació del programa d'identificació genètica a l'Espai l'Amistat el passat novembre, o l'exposició Catalunya bombardejada al Museu de l'Estampació.

El conte Ostres, una bomba! és una coedició de l'Ajuntament de Premià de Mar i Quòrum Llibres. La presentació, dissabte dia 23 a les 12 h a la biblioteca Martí Rosselló i Lloveras, anirà a càrrec de l'historiador i professor premianenc Francesc López. En l'acte es compta amb la presència, a banda dels autors, de l'editor Albert Calls.

^