Constituïda la taula de treball d'economia social i solidària
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
04 MARç 2019

El proppassat 19 de febrer es va fer la reunió per constituir la taula de treball d'economia social i solidària. La taula està formada per representants de les formacions polítiques que integren el ple municipal; empreses d'economia social amb seu social al municipi; empreses d'economia social de les quals es conegui que presten els seus serveis a Premià de Mar; un representant de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme; i un representant dels sindicats més representatius de Premià de Mar. Durant el transcurs d'aquesta primera reunió es van aprovar les normes de funcionament de la taula, els representants de la qual van acordar realitzar una diagnosi de l'economia social i solidària al municipi i una diagnosi de les clàusules de contractació pública per potenciar l'economia social i solidària al territori.

Aquesta taula s'ha constituït arran d'una moció aprovada l'abril de 2018 per Crida Premianenca, amb els acords següents acords:

Primer.- Impulsar la creació al municipi de Premià de Mar de la Taula de l'Economia Social i Solidària, integrat pels diferents departaments de l'administració local, els grups polítics, el conjunt de les iniciatives de l'ESS locals o sectorials, així com les entitats veïnals, culturals o educatives que realitzin activitats o iniciatives en el marc de l'economia social, solidària i/o comunitària. La taula serà l'òrgan responsable de debatre i promoure les polítiques socials, econòmiques i culturals en l'àmbit local des del paradigma de la concertació publico-cooperativa-comunitària.

Com a punt de partida per a començar a treballar, i respectant en tot moment l'autonomia de la Taula, s'emplaça a la mateixa a:

a) Realitzar una diagnosi de l'ESS en l'àmbit local.
b) Dissenyar un Pla Director de l'ESS, de caràcter integral i d'àmbit municipal.
c) Elaborar una memòria anual.

Segon.- Impulsar, amb el vistiplau de la Taula de l'Economia Social, l'adhesió de Premià de Mar al programa de Municipis Cooperatius promogut per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Tercer.- Que es publiquin els acords de la moció i se'n faci difusió mitjançant els canals de comunicació habituals de l'Ajuntament com Twitter, Facebook i altres xarxes socials, pàgina web i Ràdio Premià de Mar, i que es comuniqui a totes les Entitats registrades del municipi.
Quart.- Que es comuniquin els acords de la moció a les entitats representatives de
l'Economia Social i Solidària del territori: Taula d'Economia Social i Solidària del Consell Comarcal del Maresme, Ateneu Cooperatiu del Maresme, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i Xarxa d'Economia Solidària.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de Crida Premianenca, PSC-CP, ERC-JxP i ICV-EUiA-E les abstencions de PDeCAT, C's, i PP.

^