Una modificació pressupostària permetrà impulsar els Pressupostos participatius 2019-2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
16 MAIG 2019

El ple municipal del mes de maig va aprovar una modificació pressupostària que permetrà que es puguin desenvolupar les propostes guanyadores de les votacions als Pressupostos participatius 2019-2020.

Cal recordar que el projecte de pressupost municipal per a l'any 2019 no es va aprovar en el seu moment, per la qual cosa es manté vigent el pressupost prorrogat del 2018. Aquest fet impossibilitava el desenvolupament d'actuacions noves, com ara les sorgides d'aquell procés participatiu.

D'altra banda, el ple de març va aprovar, a proposta de l'equip de govern, la cancel·lació de l'endeutament del consistori de cara a la finalització el mandat. Això ha suposat un estalvi resultant del fet que s'han deixat de pagar diversos préstecs. Com a conseqüència, l'import ara disponible es pot destinar a projectes pendents, com ara aquesta modificació pressupostària que desbloqueja la situació pel que fa als Pressupostos participatius.

Per als Pressupostos participatius 2019-2020 s'hi destinaven 500.000 €, la meitat dels quals eren per a aquest 2019. En total hi va haver 12 propostes guanyadores, 9 de projectes petits i mitjans (fins a 50.000 €) i 3 de projectes grans (de 50.001 a 150.000 €). La modificació pressupostària aprovada al ple de maig permetrà executar els projectes més votats durant aquest 2019. La resta quedaran per a l'any 2020.

Les quatre propostes previstes per a aquest 2019 són les següents:

- Adaptar les platges de Llevant i Bellamar per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant l'adquisició de passeres que facilitin l'accés a les dutxes: 23.000 €

- Millorar el camí al Mercat de les Flors de Vilassar de Mar paral·lel a la carretera Nacional II : 40.000 € (acció supeditada a que l'Ajuntament de Vilassar de Mar executi la seva part).

- Fer més fàcil a les persones grans arribar a la Gran Via i al port, ubicant bancs al sector est del poble per poder descansar: 40.000 €.

- Aprovar un pla d'educació per la diversitat per a la millora de la convivència al municipi. El projecte té una durada dos cursos i està adreçat a alumnes, famílies i professorat de les escoles públiques i l'institut de Premià de Mar: 150.000 €.

Paral·lelament, amb aquesta modificació del pressupost municipal també es va donar llum verda al pagament de les productivitats de la plantilla de l'Ajuntament, així com de les suplències per baixes laborals de llarga durada no previstes.

La modificació pressupostària es va aprovar amb 12 vots a favor, els de PDeCAT, PSC-CP, C's, PP i dels regidors no adscrits Esmeralda Calleja i Jordi Tomàs, i les abstencions de Crida Premianenca, ERC-JxP i ICV-EUiA-E.

^