Iniciada la campanya contra el mosquit tigre
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
21 MAIG 2019

Aquests dies s'ha encetat una nova campanya de revisió i tractaments contra el mosquit tigre. L'acció es duu a terme en els embornals de la via pública i a d'altres llocs susceptibles d'acumular aigua i d'esdevenir punts de cria i de refugi d'aquests insectes. En aquests indrets, una empresa especialitzada fa un tractament a través d'un producte biològic que evita que les larves arribin a l'estat adult. Aquest tractament preventiu es realitza cada mes entre els mesos de maig i d'octubre.

De forma paral·lela a aquesta acció, els agents cívics faran difusió de díptics per sensibilitzar la població, amb consells i mesures que cal adoptar per evitar la presència de mosquits.

Aquests són alguns consells per prevenir la proliferació del mosquit tigre:

  • Cal buidar i posar sota cobert tots els objectes i contenidors on es pugui acumular aigua i evitar que s'inundin, per exemple, capgirant-los.
  • En el cas d'elements fixos i objectes que no es poden retirar, s'han de revisar atentament com a mínim dues vegades cada setmana i eliminar-ne qualsevol cúmul d'aigua, netejant-los i evitant que es tornin a omplir.
  • En el cas dels plats de test, quan no es puguin retirar cal mantenir-los secs.
  • En els casos en què es consideri imprescindible tenir alguna mena de recipient amb aigua i a l'exterior, cal que es mantinguin tapats amb una tapa o una tela de mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima).
  • En recipients destapats (per exemple, abeuradors d'animals) cal que l'aigua es renovi dues vegades cada setmana, com a mínim.
  • Les canaleres de recol·lecció d'aigua de les teulades s'han de mantenir netes de restes vegetals. Així mateix, s'ha de fer el manteniment dels embornals dels patis.
  • Cal evitar els forats i les depressions del terra, i els forats dels arbres on es pugui acumular aigua (dessecant-los o col·locant-hi algun material inert que tapi el forat, com ara sorra, per evitar que hi entri l'aigua).
  • En el cas concret de les piscines, cal que l'aigua que continguin no esdevingui un focus de cria de mosquits. Quan estiguin buides, s'han de mantenir del tot eixutes. En el cas de piscines plenes d'aigua, s'han de mantenir en condicions higièniques i sanitàries mitjançant els tractaments de l'aigua adequats per evitar la proliferació de larves de mosquits.

Cartell campanya contra mosquit tigre

^