El Punt Lila tornarà a ser present als principals actes de la Festa Major
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
04 JULIOL 2019

El Punt Lila, l'espai dedicat a la informació i prevenció d'actituds sexistes, tornarà a estar present durant els actes més multitudinaris de la Festa Major. En concret, les ciutadanes i els ciutadans trobaran aquests punts durant l'Eufòria el 9 de juliol a la plaça de l'Ajuntament, al Ball Tronera el 12 de juliol a la Gran Via de Lluís Companys, i als concerts a la platja dels dies 10, 12 i 13 de juliol a la platja de Llevant. Enguany, i com a novetat, hi haurà també un Punt Lila durant l'Assalt a l'Ajuntament posterior al Desembarcament Pirata, la nit del dimecres 10 de juliol.

Com ja es va fer l'any passat, el Punt Lila es trobarà sota una carpa blanca i està identificat amb roll-ups amb l'eslògan "Viu la Festa amb llibertat". Els tècnics que atenen el Punt Lila reparteixen material informatiu sobre la manera d'actuar en cas de presenciar o patir algun tipus d'agressió o d'assetjament sexuals. Aquesta informació inclou els telèfons de la Policia Local (93.741.74.22), el 112 d'emergències i el 900.900.120 d'atenció gratuïta i confidencial de 24 h contra la violència masclista. També es recorda l'existència del (SIAD), el Servei Municipal d'Informació i Atenció a les Dones, que funciona de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, o bé al telèfon 93.741.74.04.

El Punt Lila, que també va funcionar durant els actes més destacats de la Festa Major d'Hivern, és una iniciativa de la Taula de Gènere impulsada des de l'Ajuntament l'any 2016. Es va crear amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania davant les actituds sexistes, a més d'oferir seguretat i confiança a les persones que hagin pogut patir situacions d'assetjament o agressió sexual en els espais on es desenvolupin actes de les festes, tal com es recull en el Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci de Premià de Mar.

Cartell Punt Lila

Flyer Punt Lila AFlyer Punt Lila B

^