El transvasament de sorra no es podrÓ fer aquest estiu
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
18 JULIOL 2019

Amb motiu d'una notificaciˇ del port que preveu que el vaixell draga arribi a PremiÓ de Mar a finals de juliol, l'Ajuntament ha aturat l'operaciˇ

L'empresa concessionÓria del port, Marina Port PremiÓ, ha fet saber a l'Ajuntament que encara no disposa del permÝs del Servei de Ports de la Generalitat de Catalunya per poder fer els treballs d'extracciˇ de sorra. Aquest fet, sumat a quŔ el vaixell draga es troba realitzant altres tasques, fa que la data prevista per comenšar a fer el transvasament de sorra a PremiÓ de Mar sigui a finals de juliol i obligaria a tancar l'accÚs a la zona de bany de la platja de Llevant durant una setmana.  Amb la voluntat de no perjudicar les persones usuÓries de la platja en ple estiu, l'Ajuntament ha demanat al port que aturi l'operaciˇ.

Soluciˇ definitiva
Cal recordar que el problema de la manca de sorra Ús com˙ a diversos municipis del Baix Maresme i l'Ajuntament ha reclamat reiterades vegades a les administracions amb competŔncies una soluciˇ definitiva. En aquest sentit, hi ha un projecte elaborat per part del Ministeri consistent en la colĚlocaciˇ d'espigons que no s'ha arribat a materialitzar.

Compensaciˇ per part del port
Mentrestant, els responsables del port de PremiÓ tenen l'obligaciˇ de fer-se cÓrrec cada any del transvasament de sorres a les platges de la vila, de llevant a ponent. Al mes de marš l'Ajuntament va solĚlicitar-los el transvasament corresponent per a aquest 2019 amb la voluntat que es fes a principis d'estiu. L'endarreriment dels permisos ha provocat que es demani que s'aturi l'operaciˇ amb l'objectiu d'evitar les molŔsties a les persones usuÓries en ple estiu. L'Ajuntament estudiarÓ quin tipus de compensaciˇ demanarÓ al port.

^