Més de 600 persones es van apropar als punts liles durant la Festa Major
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
01 AGOST 2019

Els punts liles van estar presents a diversos actes de la Festa Major per 2n any consecutiu. Aquests espais dedicats a la informació i a la prevenció d'actituds sexistes es van poder trobar en els actes més multitudinaris com l'Eufòria, el Ball Tronera, els concerts a la platja, i, com a novetat, a l'Assalt a l'Ajuntament posterior al Desembarcament Pirata. Entre 600 i 650 persones s'hi van apropar per demanar material de difusió i sensibilització o informació. Un total de 5 dones s'hi van adreçar per demanar suport i atenció per situacions d'assetjament.

21 denúncies per delictes
Pel que fa a temes de seguretat ciutadana en general, entre el 9 i el 14 de juliol la policia va rebre  21 denúncies per fets delictius: 6 per robatoris amb intimidació; 10 per furts; 2 per pèrdues; i 3 per lesions. Cal destacar que l'any 2016 hi va haver 51 denúncies, el 2017 van ser 45 i el 2018 n'hi va haver 20. No hi va haver cap denúncia per abús o agressió sexual.

Festa Major eco-responsable
Una de les novetats d'aquest 2019 ha estat l'aplicació de mesures per reduir l'ús d'objectes de plàstic no reutilitzables. En aquest sentit, s'ha minimitzat l'ús de plats, coberts i gots de plàstic i s'han substituït per safates d'acer inoxidable i coberts, gots i plats procedents de recursos vegetals. Una altra de les mesures aplicades ha estat la distribució d'un got reutilitzable a les diferents barres. El consum d'aquests gots reutilitzables per part del públic va ser de prop de 3.400 unitats.
 
Finalment, cal destacar que la participació en la majoria dels actes va ser alta, en especial al Desembarcament, on es va detectar un increment de públic.  

^