MÚs de 600 persones es van apropar als punts liles durant la Festa Major
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
01 AGOST 2019

Els punts liles van estar presents a diversos actes de la Festa Major per 2n any consecutiu. Aquests espais dedicats a la informaciˇ i a la prevenciˇ d'actituds sexistes es van poder trobar en els actes mÚs multitudinaris com l'Euf˛ria, el Ball Tronera, els concerts a la platja, i, com a novetat, a l'Assalt a l'Ajuntament posterior al Desembarcament Pirata. Entre 600 i 650 persones s'hi van apropar per demanar material de difusiˇ i sensibilitzaciˇ o informaciˇ. Un total de 5 dones s'hi van adrešar per demanar suport i atenciˇ per situacions d'assetjament.

21 den˙ncies per delictes
Pel que fa a temes de seguretat ciutadana en general, entre el 9 i el 14 de juliol la policia va rebre  21 den˙ncies per fets delictius: 6 per robatoris amb intimidaciˇ; 10 per furts; 2 per pŔrdues; i 3 per lesions. Cal destacar que l'any 2016 hi va haver 51 den˙ncies, el 2017 van ser 45 i el 2018 n'hi va haver 20. No hi va haver cap den˙ncia per ab˙s o agressiˇ sexual.

Festa Major eco-responsable
Una de les novetats d'aquest 2019 ha estat l'aplicaciˇ de mesures per reduir l'˙s d'objectes de plÓstic no reutilitzables. En aquest sentit, s'ha minimitzat l'˙s de plats, coberts i gots de plÓstic i s'han substitu´t per safates d'acer inoxidable i coberts, gots i plats procedents de recursos vegetals. Una altra de les mesures aplicades ha estat la distribuciˇ d'un got reutilitzable a les diferents barres. El consum d'aquests gots reutilitzables per part del p˙blic va ser de prop de 3.400 unitats.
 
Finalment, cal destacar que la participaciˇ en la majoria dels actes va ser alta, en especial al Desembarcament, on es va detectar un increment de p˙blic.  

^