Nova campanya gratuïta de detecció precoç de glaucoma i/o de degeneració macular
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
08 OCTUBRE 2019

Des del dilluns 14 i fins al divendres 18 d'octubre, la unitat mòbil de l'Institut Oftalmològic Tres Torres estarà ubicada davant del Centre Cívic del carrer de l'Esperança per dur a terme una nova campanya de detecció precoç del glaucoma i/o de degeneració macular. Les revisions són gratuïtes i es fan amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La campanya està a dreçada a tota la població, però especialment als majors de 45 anys. Consisteix en una sèrie de revisions oculars amb l'objectiu de fer un diagnòstic precoç de glaucoma i/o degeneració macular.

El glaucoma és un terme genèric per designar un grup de malalties que causen danys al nervi òptic i la pèrdua progressiva del camp visual de manera irreversible. No presenta símptomes i, per tant, és molt important anar fent revisions per controlar la pressió intraocular. Els principals factors de risc de la malaltia són la hipertensió ocular, la miopia elevada, la diabetis, la hipermetropia, persones amb tractament de corticoides, les persones que tenen familiars directes amb glaucoma, i tenir més de 40 anys.

La degeneració macular associada a l'edat, per la seva part, és una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys.

La campanya es durà a terme del 14 al 18 d'octubre en horari de 10 a 14 h i de 15 a 17 h davant del Centre Cívic del carrer de l'Esperança, 19. Es recomana demanar hora anticipadament a la mateixa unitat mòbil.

^