Notes de Premsa
Comunicat sobre la sentència de l'1-O
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
14 OCTUBRE 2019

L'equip de govern de l'Ajuntament de Premià de Mar mostra el seu ferm rebuig a la sentència de l'1-O. Una sentència que, després de la injusta i desproporcionada presó preventiva de les preses i presos polítics catalans, suposa un nou cop directe a la democràcia i a la llibertat ideològica i d'expressió de la ciutadania.

Ens trobem davant d'una nova mostra de la desmesurada voluntat de criminalitzar un moviment totalment pacífic i legítim, amb un relat que té per únic objectiu buscar la confrontació i l'anul·lació dels drets democràtics.

La gravetat del moment requereix que aquest sigui afrontat de manera unitària per les forces polítiques i les institucions, amb diàleg i defugint de posicionaments i diferències per treballar en una estratègia conjunta que permeti l'exercici dels drets fonamentals i posi punt i final a l'actual repressió política.

Des d'aquesta voluntat d'unitat, i fugint de qualsevol adversitat, l'equip de govern fa una crida a la mobilització pacífica i ferma per defensar els drets individuals i col·lectius, alhora que es compromet a treballar amb la resta d'ens locals i d'institucions per trobar solucions que facin possible la llibertat d'aquests persones injustament empresonades.
 

Es desconvoquen actes institucionals i es convoca ple extraordinari
Com a mostra d'aquest rebuig a la sentència, es desconvoquen els actes institucionals previstos per a aquesta setmana, així com el Ple ordinari i la Junta de govern local. I es convoca un ple extraordinari dimecres dia 16 a les 18.30 h per debatre la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació. 

^