El ple aprova la modificació de tres ordenances fiscals per al 2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
30 OCTUBRE 2019

El ple municipal del mes d'octubre va aprovar la modificació de tres ordenances fiscals de l'exercici de l'any 2020. Aquestes modificacions afecten les ordenances de l'Impost sobre Bens Immobles, la de l'Impost d'Activitats Econòmiques i la de l'Impost sobre Construccions, instal·lacions i obres.

Referent a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) es va aprovar augmentar del 25 al 50% la bonificació pels immobles que instal·lin sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric d'energia solar, si no estan obligats per normativa urbanística. La limitació del període de la bonificació per aquesta qüestió és de 7 anys. També es va aprovar una nova bonificació del 95% als immobles d'organismes públics d'investigació i pels d'ensenyament universitari, i plantejar el desenvolupament d'una ordenança fiscal per establir el recàrrec als habitatges desocupats amb caràcter permanent.

La novetat que es va aprovar per l'Impost d'Activitats Econòmiques és una nova bonificació del 50% durant 5 anys per aquells ciutadans que iniciïn una activitat empresarial, mentre que en l'ordenança fiscal de l'Impost sobre Construccions, instal·lacions i obres es va aprovar actualitzar l'import del mòdul bàsic del Col·legi d'Arquitectes que es té en compte pel càlcul de l'impost.

L'ordre del dia del ple incloïa també la modificació d'altres dues ordenances fiscals que finalment es van retirar a petició dels grups de l'oposició. Aquestes eren la de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica, que plantejava l'augment de la bonificació dels vehicles històrics i la substitució de bonificacions als vehicles híbrids o no contaminants, i la de Prestació dels serveis del cementiri, que presentava una regulació de les concessions caducades.

Les modificacions de les ordenances fiscals es van aprovar amb els vots favorables dels grups de JxCAT-PDeCAT-JUNTS, ERC-JxP-AM i PSC-CP, i els contraris de CP-CUP-AMUNT, C's i PECP-ECG.

Preus públics
El ple d'octubre va aprovar també la modificació de dos preus públics. En la primera es rebaixa l'import del ball de gala de la Festa Major de 10 a 5 € i en la segona es fixa la gratuïtat a l'entrada no guiada de les exposicions permanents del Museu de l'Estampació i del Museu Romà pels residents a Premià de Mar.

Els preus públics es van aprovar als vots a favor de JxCAT-PDeCAT-JUNTS i PSC-CP, els contraris d'ERC-JxP-AM i les abstencions de CP-CUP-AMUNT, C's i PECP-ECG.

^