Signat el conveni amb les escoles per a la subvenció de llibres i material escolar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
10 DESEMBRE 2019

Ahir es va signar a la Sala de Plens de les Naus de l'Antiga Fàbrica del Gas el conveni de subvenció per al programa de socialització de llibres i/o digitalització, innovació i material educatiu per al curs escolar 2019-2020.

Els ajuts, que s'ofereixen per tercer curs consecutiu, contemplen una subvenció de 479.500 €, i estan adreçats a alumnes empadronats a Premià de Mar d'educació infantil, primària i secundària de les escoles de Premià de Mar, i als centres IES Valerià Pujol, escola Santa Anna i escola Marià Manent de Premià de Dalt. El repartiment de l'import per a cada escola es fa en funció del nombre d'alumnes.

Novetats respecte a cursos anteriors

La proposta de pressupost municipal de 2020 inclou novetats importants en la distribució d'aquesta subvenció, que ja es van avançar en el decurs del primer Consell Escolar del curs 2019-2020.

Durant més d'un any, la Federació d'AFAs de l'escola pública de Premià de Mar i l'Ajuntament han treballat per definir un repartiment més equilibrat, en la línia dels compromisos adquirits pel municipi amb l'adhesió al Pacte contra la Segregació Escolar. Així, en primer lloc, i com a novetat, s'ampliarà el concepte per poder incloure a la subvenció les noves tecnologies i les sortides escolars. D'altra banda, l'ajut es reconvertirà en una subvenció per trams, arribant a cobrir fins al 100% de les necessitats de llibres, material escolar i sortides per a tots aquells alumnes que ho necessitin.

Finalment, es preveu una partida per garantir a les famílies amb dificultats econòmiques les colònies de final de curs de 6è de primària, i una altra perquè els nens i nenes refugiats que s'escolaritzen a Premià de Mar puguin tenir accés a les activitats extraescolars, atès que aquest aspecte, per falta de protocol vigent, no està essent cobert per cap altra administració.

^