L'Ajuntament assumeix la construcció de l'escola Mar Nova
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
18 FEBRER 2020

L'Ajuntament de Premià de Mar ha sol·licitat formalment a la Generalitat de Catalunya la signatura del conveni necessari per tirar endavant el projecte de construcció de l'escola Mar Nova, situada en mòduls prefabricats al barri de Can Pou - Camp de Mar. Aquest requisit és indispensable perquè l'ens municipal pugui assumir una competència que legalment recau en el Departament d'Educació de la Generalitat.

La sol·licitud es va realitzar el passat divendres, en el marc d'una reunió de treball entre ambdues administracions, i dona seguiment a converses iniciades a finals de l'anterior mandat municipal. Ja aleshores, la Generalitat va informar que l'única via de fer realitat l'edifici de la Mar Nova de manera immediata era que l'Ajuntament assumís el total del cost de la despesa i, dins del conveni, s'estipulés tant el percentatge de la inversió a retornar per part de la Generalitat, com el termini per efectuar aquest retorn.

Procés participatiu amb la comunitat educativa

L'acord entre les dues administracions farà que l'Ajuntament assumeixi el projecte des del seu inici. Així, el primer que s'encarregarà serà un avantprojecte que servirà per determinar si és viable la proposta que en el seu dia va realitzar el conseller d'Educació, Josep Bargalló, de construir conjuntament la Mar Nova i la segona Escola Bressol Municipal. Si els tècnics determinen que no hi ha prou espai, l'Ajuntament ja treballa amb altres possibilitats per desenvolupar la Bressol a llocs alternatius. En qualsevol cas, però, després de presentar i aprovar l'avantprojecte es durà a terme un procés participatiu amb la comunitat educativa de la Mar Nova per imaginar el nou centre, d'igual forma que s'ha fet amb les aules de l'escola La Lió, actualment en construcció. D'aquest procés en sorgirà el projecte definitiu. Segons fonts de la Generalitat, el procés de projecció i construcció d'un centre d'aquestes característiques es podria enllestir en un termini d'entre quatre i sis anys a partir de la signatura del conveni, mentre que la previsió actual era la de planificar el projecte a 14 anys vista aproximadament. El cost aproximat de les obres, sempre segons fonts de la Generalitat de Catalunya, podria situar-se al voltant dels 3,5 milions d'euros.

^