L'Ajuntament endega un seguit d'ajuts econ˛mics davant l'alarma pel Coronavirus
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
18 MARă 2020

Davant la situaciˇ d'alarma creada per la pandŔmia del Coronavirus, l'Ajuntament ha posat en marxa un primer paquet de mesures econ˛miques encaminades a ajudar la ciutadania en l'Ómbit local, i que vÚnen a afegir-se a les que s'estan posant en marxa des de la Generalitat i des del govern de l'estat. Els pr˛xims dies, se n'anunciaran de noves.

En aquest sentit, la primera mesura presa Ús la d'establir la gratu´tat de les zones d'aparcament blaves i verdes i, les zones que sˇn alhora blaves i de cÓrrega i descÓrrega, es donarÓ prioritat a les maniobres dels comeršos d'alimentaciˇ que estan oberts.

En segon lloc, s'ha resolt ajustar els rebuts mensuals a la realitzaciˇ efectiva dels serveis i, per tant no cobrar els corresponents al temps en quŔ no hi hagi hagut activitat. Aquesta mesura s'aplicarÓ, per exemple, als alumnes de l'Escola Municipal de M˙sica i als de l'Escola Bressol Municipal Els Gafarrons.

En el mateix sentit, tambÚ s'ajustarÓ la taxa d'Ocupaciˇ de la Via P˙blica per no cobrar el perÝode de temps en el qual no s'hagin pogut muntar terrasses a conseqŘŔncia del decret d'alarma.

Pel que fa als prove´dors, s'ha resolt que, en aquells casos que tenen contractes de servei continu amb l'Ajuntament, aquests no se suspendran tot i no realitzar-se en les condicions ordinÓries i establertes en el contracte. Aquesta mesura es pren per garantir l'ocupaciˇ d'aquestes empreses i el cobrament dels aut˛noms. De la mateixa manera, es mantindrÓ el pagament de les factures amb els terminis ordinaris que efectua l'Ajuntament, per aixÝ garantir la liquiditat dels prove´dors.

Per la seva part, en l'Ómbit financer es demanarÓ al govern de l'estat una modificaciˇ legislativa per tal que les despeses derivades de la lluita contra el COVID-19 no computin a efectes de la regla de la despesa ni de la capacitat financera i que s'estudi´ la possibilitat de finanšar aquestes despeses amb Romanent LÝquid de Tresoreria.

Finalment, s'impulsaran ajuts al comerš mitjanšant subvencions.

Mesures preses des de la Generalitat i el govern de l'estat

Cal recordar, d'altra banda, que la Generalitat, a travÚs del departament de Treball, Afers Socials i FamÝlies, destinarÓ 7,5 milions d'Euros a ajudar aquells treballadors aut˛noms afectats econ˛micament pel coronavirus. Aquest ajut es donarÓ en forma de prestaciˇ econ˛mica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores aut˛nomes que acreditin una reducciˇ drÓstica i involuntÓria de la seva facturaciˇ a conseqŘŔncia de la crisi.

L'Estat, per la seva part, ha acordat l'ajornament i el fraccionament del pagament d'impostos per a PIMES i aut˛noms, aixÝ com el llanšament d'una lÝnia ICO (Institut de crŔdit oficial) dotada de 400 milions d'euros amb crŔdit per a aut˛noms i empreses del sector del transport, turisme, hostaleria i activitats relacionades, que es vegin afectades per la situaciˇ actual.

Infografia Ajuts coronavirus

^