L'Ajuntament endega un seguit d'ajuts econòmics davant l'alarma pel Coronavirus
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
18 MARÇ 2020

Davant la situació d'alarma creada per la pandèmia del Coronavirus, l'Ajuntament ha posat en marxa un primer paquet de mesures econòmiques encaminades a ajudar la ciutadania en l'àmbit local, i que vénen a afegir-se a les que s'estan posant en marxa des de la Generalitat i des del govern de l'estat. Els pròxims dies, se n'anunciaran de noves.

En aquest sentit, la primera mesura presa és la d'establir la gratuïtat de les zones d'aparcament blaves i verdes i, les zones que són alhora blaves i de càrrega i descàrrega, es donarà prioritat a les maniobres dels comerços d'alimentació que estan oberts.

En segon lloc, s'ha resolt ajustar els rebuts mensuals a la realització efectiva dels serveis i, per tant no cobrar els corresponents al temps en què no hi hagi hagut activitat. Aquesta mesura s'aplicarà, per exemple, als alumnes de l'Escola Municipal de Música i als de l'Escola Bressol Municipal Els Gafarrons.

En el mateix sentit, també s'ajustarà la taxa d'Ocupació de la Via Pública per no cobrar el període de temps en el qual no s'hagin pogut muntar terrasses a conseqüència del decret d'alarma.

Pel que fa als proveïdors, s'ha resolt que, en aquells casos que tenen contractes de servei continu amb l'Ajuntament, aquests no se suspendran tot i no realitzar-se en les condicions ordinàries i establertes en el contracte. Aquesta mesura es pren per garantir l'ocupació d'aquestes empreses i el cobrament dels autònoms. De la mateixa manera, es mantindrà el pagament de les factures amb els terminis ordinaris que efectua l'Ajuntament, per així garantir la liquiditat dels proveïdors.

Per la seva part, en l'àmbit financer es demanarà al govern de l'estat una modificació legislativa per tal que les despeses derivades de la lluita contra el COVID-19 no computin a efectes de la regla de la despesa ni de la capacitat financera i que s'estudiï la possibilitat de finançar aquestes despeses amb Romanent Líquid de Tresoreria.

Finalment, s'impulsaran ajuts al comerç mitjançant subvencions.

Mesures preses des de la Generalitat i el govern de l'estat

Cal recordar, d'altra banda, que la Generalitat, a través del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, destinarà 7,5 milions d'Euros a ajudar aquells treballadors autònoms afectats econòmicament pel coronavirus. Aquest ajut es donarà en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència de la crisi.

L'Estat, per la seva part, ha acordat l'ajornament i el fraccionament del pagament d'impostos per a PIMES i autònoms, així com el llançament d'una línia ICO (Institut de crèdit oficial) dotada de 400 milions d'euros amb crèdit per a autònoms i empreses del sector del transport, turisme, hostaleria i activitats relacionades, que es vegin afectades per la situació actual.

Infografia Ajuts coronavirus

^