X
Informació sobre el coronavirus
L'Ajuntament decreta a les 21 h l'horari de tancament dels comerços detallistes d'alimentació
Alhora se suspenen les obres públiques mentre duri l'estat d'alarma
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
24 MARÇ 2020

Davant la situació creada per la pandèmia del coronavirus, l'Ajuntament ha activat noves mesures de protecció en l'àmbit de la salut pública de competència municipal. Tal com indica un decret, amb l'objectiu de disminuir l'activitat al municipi per limitar tant com sigui possible la propagació del virus, els comerços detallistes d'alimentació tancaran les seves portes a les 21 h. Aquesta mesura busca optimitzar els recursos policials disponibles i prioritzar la seva tasca de control en horari diürn, així com evitar la presència de persones al carrer i la mobilitat no essencial de vehicles.

El mateix decret suspèn les obres públiques i les que es facin en les xarxes de subministrament de serveis a la via pública mentre es mantingui vigent la declaració d'alarma, a excepció dels treballs necessaris per mantenir les condicions de seguretat de les persones, materials i espai públic. De forma excepcional, s'autoritzarà la continuïtat d'aquelles obres públiques que puguin ser considerades essencials i que la seva suspensió comportaria perjudicis de molt difícil reparació. El decret suspèn també els terminis d'execució de les obres de promoció privada, recorda la prohibició de l'execució d'obres en què no es puguin garantir les mesures en matèria de prevenció i protecció contra el COVID-19, i es recomana la suspensió de l'execució de totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública.

D'altra banda, l'Ajuntament s'ha adherit al manifest que exposa la posició de les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Comarques, Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació de Micropobles de Catalunya) davant la situació creada per la pandèmia del coronavirus.

Podeu consultar el manifest seguint l'enllaç.

^