L'Ajuntament impulsa noves mesures econòmiques per fer front a la crisi del COVID-19 per un import de 500.000 €
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
26 MARÇ 2020

Des de l'Ajuntament s'està treballant per donar impuls a un 2n paquet de mesures econòmiques per un valor al voltant dels 500.000 € destinat a ajudar a pal·liar la crisi ocasionada per l'alarma del coronavirus. La mesura ha estat acordada per tots els grups municipals, després de la primera Junta de Portaveus celebrada telemàticament.  

Les mesures inclouen ajudes per al lloguer, una nova línia de subvenció de l'IBI per a aquells comerços obligats a tancar, ajudes per a subministraments bàsics (llum, aigua i gas) i menús de baix cost per a les persones que no poden sortir de casa. Alhora, també hi haurà noves ajudes per cobrir les necessitats bàsiques familiars i un ajornament del pagament de l'IBI i les escombraries generalitzat.

Ajuts pel comerç
En l'àmbit del comerç s'ha previst preparar una campanya de promoció del comerç local, amb accions com ara la implantació d'una plataforma de comerç electrònic i la col·laboració amb els comerços locals per tramitar vals per incentivar les compres, així com la reducció de forma proporcional al període de tancament obligat del rebut d'escombraries comercial. Paral·lelament, mentre no es pugui fer el mercat setmanal dels dijous no es cobrarà la taxa. 

Finalment, s'impulsarà una campanya per demanar flexibilitat als propietaris de pisos i locals en el cobrament dels lloguers i és crearà un call center dedicat exclusivament a donar informació sobre les ajudes de l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament tant a comerços, autònoms i empreses com a  les famílies en general.

Altres mesures anunciades
Aquestes mesures se sumen a les que ja es van anunciar fa uns dies referents a la gratuïtat de les zones blava i verda d'aparcament; l'ajustament al període de servei prestat dels rebuts mensuals de l'Escola Municipal de Música i de l'Escola Bressol Municipal Els Gafarrons; l'ajustament de la taxa d'Ocupació de la via pública segons el temps en el qual no s'hagin pogut muntar terrasses; el manteniment dels contractes de servei amb els proveïdors encara que no els puguin estar realitzant en les condicions ordinàries i establertes en el contracte; i el manteniment dels terminis en el pagament de les factures per així garantir la liquiditat dels proveïdors.

Pel que fa a les beques de menjador escolar, cal destacar que ja s'estan repartint les targetes moneder que la Generalitat ha habilitat per poder continuar donant servei a l'alumnat beneficiari d'ajuts.

^