L'Ajuntament dona suport a la fabricació de mascaretes casolanes
Ja han arribat als establiments col·laboradors les mascaretes infantils amb el sol i la lluna de la Festa Major
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
24 ABRIL 2020

Davant la necessitat de comptar amb mascaretes que ajudin a protegir a les persones d'un possible contagi de la COVID-19, l'Ajuntament està donant suport a propostes de fabricació de mascaretes casolanes sorgides per part d'entitats i particulars. L'Ajuntament coordina el procés i facilita el material (teles, gomes, etc.) a aquelles persones que vulguin col·laborar en la fabricació d'aquestes mascaretes, que posteriorment es reparteixen entre els comerços que col·laboren en la iniciativa.

AFAs de les escoles El Pilar, Mar Nova, La Lió, El Dofí i Montserrat
 
En el marc d'aquestes iniciatives, l'AFA de l'escola El Pilar s'encarrega de recollir les mascaretes un cop elaborades de les llars on es fabriquen i les reparteixen posteriorment entre els comerços de la vila que hi participen i que les distribueixen gratuïtament. De la mateixa manera, lliuren també el patronatge tant per a adults com per a infants per facilitar la fabricació de les mascaretes. Les AFAs de les escoles Mar Nova, El Dofí, la Lió i Montserrat també s'han sumat al projecte. En concret, l'AFA de l'escola Mar Nova va ser la primera en organitzar-se arribant a coordinar la fabricació de més de 1.000 mascaretes durant els primers dies de confinament.

Cal mencionar que també s'estampen mascaretes amb el Sol i la Lluna de la Festa Major per als infants, que ja es troben disponibles als comerços col·laboradors.

Tothom que vulgui col·laborar en la iniciativa, tant fent mascarets com comerços que les vulguin distribuir a la població, ha de trucar al telèfon 93 741 74 00.
 
Mascaretes segures
 
Tot i que les mascaretes de tela no són homologades, els estudis demostren que són segures a l'hora de prevenir contagis de la COVID-19. En concret, les mascaretes que es fabriquen seguint els patrons que es reparteixen i que es distribueixen en aquesta campanya són de doble capa i, per fer-les efectives, al seu interior s'hi ha d'ubicar algun filtre com ara tovalloletes de nadó assecades, paper de cuina, mocadors de rentar les ulleres o fundes de coixí. Cal recordar que és important posar-se i treure's la mascareta agafant-la per les gomes i sempre després d'haver-vos restat les mans. Les mascaretes s'han de rentar com a mínim a 60º, ja que el virus no sobreviu a aquesta temperatura.    
 
En l'actualitat, aquestes mascaretes es troben disponibles de forma gratuïta en diversos establiments de Premià de Mar. Aquests són Terranova, a la Gran Via de Lluís Companys, 197 (Telèfon: 673 76 10 16); La Branca Orgànica, al carrer de Ponent 5 i carrer de la Plaça, 17 (Telèfon: 619 33 35 86); L'Art de Viure, al carrer d'Enric Granados, 57 (Telèfon: 931 13 37 41); Dietètica Premià, al carrer d'Enric Granados, 47 (Telèfon: 935 10 48 61); Print i Més, del carrer d'Enric Granados, 45 (Telèfon: 93 751 24 47); Sabors de la terra, al carerr de la Plaça 68 (Telèfon 630 90 71 28);  Pinso express a la Gran Via de Lluís Companys, 202 (Telèfon 93 752 43 68/ 639 70 19 63). S'espera que en els pròxims dies s'afegeixin a aquesta iniciativa nous comerços de la vila. 

Des de l'Ajuntament es vol mostrar l'agraïment a tothom que col·labora en aquesta iniciativa.

Mascaretes casolanes infantils 02

Mascaretes casolanes

Mascaretes casolanes infantil

^