Mesures de seguretat davant l'obertura al públic de botigues, bars i restaurats
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
04 MAIG 2020

Avui dilluns, dia 4 de maig, ha entrat en vigor la fase zero del pla de desescalada, segons les directrius del govern de l'estat. Amb l'activació d'aquesta fase s'ha autoritzat a reobrir als comerços al detall i serveis que tinguin locals d'una superfície inferior als 400 metres quadrats i que tinguin un accés directe des de l'exterior, sempre que compleixin amb un seguit de mesures de seguretat.

Els clients no poden anar directament a aquestes botigues i serveis, sinó que han de demanar cita prèvia i tenir un horari assignat per fer la compra. Només es permet anar a establiments del mateix municipi, excepte que el producte que es necessita no s'hi trobi.

Els establiments poden organitzar sistemes de recollida dels seus productes, sempre que siguin esglaonats i evitin aglomeracions. S'haurà d'establir un horari d'atenció preferent per a persones majors de 65 anys.

A l'interior del local només hi podrà haver un client per cada persona treballadora, no podrà entrar acompanyat i s'hi estarà el temps imprescindible per fer la compra o rebre el servei. S'haurà de mantenir una distància de seguretat de 2 metres i es recomana l'ús de la mascareta i de guants en el cas dels comerços d'alimentació.

Els establiments s'hauran de netejar i desinfectar dos cops al dia: una neteja serà obligatòria al final del dia i l'altra es recomana fer-la al migdia.

Botigues de roba i establiments de restauració

A les botigues de roba es podran utilitzar els emprovadors sempre de forma individual i després de cada ús, el comerciant haurà de netejar-los i desinfectar-los. Si el client no adquireix la peça de roba, el comerciant l'haurà d'higienitzar abans de posar-la de nou a la venda.

Pel que fa a bars i restaurants, en aquesta fase de la desescalada poden acceptar comandes, que s'hauran de fer per telèfon o via telemàtica i que hauran de recollir els mateixos clients. Es podrà fer entrega a domicili, però en cap cas consumir dins del local. L'establiment haurà de tenir un dispensador de gel hidroalcohòlic a l'entrada a disposició dels clients i papereres amb tapa d'accionament no manual amb una bossa d'escombraries.

Preguntes freqüents obertura al públic del petit comerç

Preguntes freqüents obertura al públic del petit comerç

Fitxer: FAQ_reobertura_comerc_20200503.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 5
Mida: 601,01 kB

BOE obertura al públic del petit comerç

BOE obertura al públic del petit comerç

Fitxer: BOE_A_2020_4793.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 10
Mida: 273,43 kB

Normativa obertura comerços
^