L'Ajuntament posa en marxa el Servei d'atenció psicopedagògica i el Punt d'Informació Juvenil
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
06 MAIG 2020

L'Ajuntament ha activat el procés de creació del Servei Municipal d'Atenció Psicopedagògica (SEMAP) per donar suport als centres educatius de la vila.

L'objectiu del servei és el d'oferir un punt d'atenció psicopedagògica a infants d'entre 3 i 16 anys i les seves famílies, a més d'atendre les necessitats tant del professorat de les escoles com dels familiars davant de situacions de dificultats, conflictes, problemes o retards que es puguin presentar en el dia a dia de les aules, tant amb els infants a escala individual, com amb les classes.

Mitjançant l'atenció directa, l'assessorament, l'orientació, la possible derivació i el seguiment que es pot realitzar des del servei, els equips educatius i les famílies podran rebre un reforç complementari d'atenció propera, directa i personalitzada per millorar el procés d'aprenentatge dels i les alumnes quant al seu desenvolupament integral.

Cal destacar que el govern ha treballat també amb la moció que es va aprovar per tots els grups polítics i presentada pel grup municipal del PSC en el ple del passat febrer i que demanava oferir també un servei de logopèdia. En aquest sentit, el projecte inclou, efectivament, detectar les necessitats reals dels centres educatius de Premià de Mar per anar incrementant els serveis.

Punt d'informació juvenil a Can Salamó

Paral·lelament, l'Ajuntament han començat a definir el que serà el nou Punt d'Informació Juvenil, que tindrà la seva seu a la masia de Can Salamó, un equipament actualment tancat a conseqüència de la crisi de la COVID-19. El servei ve a donar resposta als i les joves del municipi que vulguin rebre atenció individual o en grup per tal d'informar-se sobre formació, lleure, laboral o salut entre d'altres.

El Punt d'Informació Juvenil oferirà també als joves la possibilitat de beneficiar-se d'un espai individual concertat prèviament per rebre atenció i assessorament de temes més personals i confidencials.

Des del servei s'organitzaran també xerrades, espais de debat o taules de treball, i es farà difusió de campanyes i activitats d'interès per al jovent.

Per posar en marxa el servei de Psicopedagogia i reforçar el projecte de Can Salamó com a espai multifuncional adreçat a la joventut, l'Ajuntament ha optat per internalitzar el servei amb una professional de la casa llicenciada en magisteri, psicologia i màster en educació especial, que pot aportar experiència i criteri de forma transversal, tant en el cas del Servei de psicopedagogia com el Punt d'Informació Juvenil.  

^