Premià de Mar entra en la fase 2 de la desescalada
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
06 JUNY 2020

L'Àrea Metropolitana Nord, a la qual pertany Premià de Mar, entrarà demà dilluns en la fase 2 de la desescalada segons que ha anunciat el govern de l'estat.

La nova fase implica, com a novetats, que:

  • Es permeten reunions de grups amb un màxim de 15 persones tant en domicilis particulars com en les terrasses dels bars. Les reunions no tenen cap límit horari i es poden fer en qualsevol hora del dia. S'ha de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre les persones.
  • Es permet la circulació dins la regió sanitària en grups de màxim 15 persones.
  • No hi ha franges horàries per fer esport o passejar, excepte per als majors de 70 anys, que es manté de 10 a 12 i de 19 a 20 h.
  • Es permet l'esport i l'oci (prendre el sol i banyar-se) a les platges. Màxim grups de 15 persones, excepte convivents, i mantenint la distància de seguretat de 2 metres. Ús individual de les dutxes i renta-peus i evitant formar cues.  Consulteu aquí les recomanacions pels usuaris de les platges.
  • Es permet el consum dins de bars i restaurants amb un màxim del 40% de l'aforament, preferentment amb reserva prèvia. Les terrasses queden igual.
  • Els comerços, sense límit de superfície, poden obrir amb fins a un 40% de l'aforament.
  • Es permeten activitats de natura amb grups de fins a 20 persones.

Cal recordar que, tot i tenir permesa la seva obertura amb restriccions des de la fase 1, el museu de l'Estampació i la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras encara no obriran perquè els seus responsables estan treballant per poder garantir totes les condicions de seguretat. En el moment en què es puguin obrir al públic amb totes les garanties, se n'informarà a través dels canals habituals. El Museu Romà, per la seva part, no obrirà fins al 2021 a conseqüència de la tercera fase de les obres que s'hi fan i que inclourà la museïtzació de l'espai. El Centre Esportiu Municipal té previst obrir les portes quan s'entri en la fase 3, amb previsió de data 22 de juny (susceptible de canvis per les autoritats sanitàries).

A banda de tot això, es recorda la necessitat de complir amb les mesures de seguretat. És obligatori l'ús de mascaretes si no es pot mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre les persones.

Consulteu el document del departament d'Interior amb les Preguntes freqüents de la Fase 2.

Fase 2 desescalada A

Fase 2 desescalada B

^