La Festa Major 2020 ja tÚ cartell
Les activitats virtuals portaran el pes de la Festa Major d'enguany
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 JUNY 2020

Llorenš Pubill ha estat el guanyador del concurs del cartell que presidirÓ la Festa Major 2020 de PremiÓ de Mar. El cartell guanyador presenta els protagonistes antag˛nics de la festa, el pirata Omar i el premianenc MartÝ, enfrontats en una lluita amb les seves armes, per˛ amb mascaretes i mantenint la distÓncia de seguretat d'1,5 metres, obligat˛ria durant l'anomenada "nova normalitat" durant la qual se celebrarÓ la Festa. El cartell tindrÓ la seva traducciˇ en el disseny de les samarretes en les quals la premianenca Ester tindrÓ un paper protagonista.
 
Pubill, resident a PremiÓ de Mar des dels 2 anys, es presenta com un entusiasta del dibuix la pintura i l'escriptura, tot i que no s'hi dedica a temps complet. Treballa habitualment amb aquarelĚles, acrÝlics i oli, per˛ tambÚ amb programes informÓtics com el Photoshop, el Painter o l'illustrator, entre d'altres. Llorenš Pubill ha participat en algunes exposicions, individuals i colĚlectives, la darrera de les quals el setembre passat, a la sala Premiart.

Per la seva part, Josephine Marin, una alumna d'11 anys de l'escola el Pilar amant de la cultura popular i, en concret, de la Festa Major, ha estat la guanyadora del cartell infantil.

Una Festa diferent entre els dies 7 i 12 de juliol

Tot i que haurÓ finalitzat l'estat de l'alarma provocat per la crisi de la COVID-19, la Festa Major 2020, que tindrÓ lloc entre els dies 7 i 12 de juliol, no podrÓ ser com en les darreres edicions. La necessitat de mantenir mesures de seguretat, entre elles la distÓncia mÝnima d'1,5 metres entre les persones, ha obligat a l'Ajuntament, la Comissiˇ de Festes, els voluntaris i les entitats colĚlaboradores a dissenyar un programa de festes en el qual els actes virtuals difosos a travÚs d'internet i de les xarxes socials tindran molta importÓncia.

La Festa Major mantindrÓ el fil conductor habitual de la invasiˇ pirata, per˛ actes com el desembarcament, l'assalt, la revolta o l'expulsiˇ, entre d'altres, hauran de seguir-se virtualment mitjanšant cÓpsules de vÝdeo en lÝnia. En canvi, hi haurÓ poble pescador i s'organitzaran activitats que convidaran a interactuar a la ciutadania, com ara reptes diaris, gimcanes, concursos o altres que permetin la participaciˇ activa dels ve´ns i les ve´nes, tot plegat en un esforš perquŔ, malgrat les circumstÓncies, la vila pugui gaudir de la seva Festa Major.

El programa definitiu de la Festa, que encara s'estÓ acabant de tancar, es donarÓ a conŔixer pr˛ximament a travÚs del web festamajor.pdm.cat.

Cartell Festa Major 2020

Cartell infantil

Llorenš Pubill

Josephine MarÝn

^