Conveni entre l'Ajuntament i MicroBank per facilitar microcrèdits a emprenedors i microempreses
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
19 JUNY 2020
  • L'Ajuntament assumirà el cost dels interessos dels crèdits fins a 1.000 €
  • S'ha habilitat un servei d'assessorament sobre aquests microcrèdits per a tothom que ho necessiti

L'alcalde Miquel Àngel Méndez, la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, i el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. L'Ajuntament assumeix el 100% del cost dels interessos fins a un màxim de 1.000 € 

Amb la signatura d'aquest acord, s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, afavorint la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

A més, en el context de la crisi sanitària, MicroBank posa a disposició una nova línia de finançament destinada a autònoms i microempreses amb la finalitat d'atendre necessitats de circulant derivades de la Covid-19. Aquesta línia de finançament compta amb el suport del Fons Europeu d'Inversions.

Els beneficiaris seran  rofessionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l'Ajuntament.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte, podent-hi accedir persones mancades de garanties i avals. Per obtenir un d'aquests microcrèdits les persones interessades han de posar-se en contacte amb promoció Econòmica de l'Ajuntament mitjançant el correu electrònic subvencions.covid19@premiademar.cat. Allà se'ls farà un estudi de viabilitat que posteriorment hauran de dur al banc.  

En virtut d'aquest conveni, l'Ajuntament es compromet a detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l'entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si escau aprovi, les sol·licituds de finançament.

L'Ajuntament té com a finalitat, entre altres, el foment de l'ocupació, l'emprenedoria, la innovació i la promoció empresarial. El suport a persones emprenedores i al teixit empresarial s'organitza a través del servei municipal de Promoció Econòmica, dins l'àrea d'Atenció Social i a les Persones, el qual ofereix informació, orientació, formació i assessorament per a la creació i consolidació d'empreses, així com assessorament i mediació financera.

Servei d'assessorament municipal específic

L'Ajuntament ha habilitat un servei d'assessorament sobre aquests microcrèdits per a tothom que ho necessiti. Els interessats poden sol·licitar cita prèvia al servei de Promoció Econòmica a través de l'adreça subvencions.covid19@premiademar.cat

^