La setmana vinent es farà transvasament de sorra a la platja del Pla de l'Os mitjançant camions
L'operació implicarà el tancament al públic dels trams de platja afectats
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
26 JUNY 2020

Dilluns vinent, dia 29 de juny, començaran els treballs de transvasament de sorra des de la platja de Llevant a la del Pla de l'Os. L'operatiu, que es farà mitjançant camions i el cost del qual va íntegrament a càrrec de l'empresa concessionària del port Marina Port Premià, té per objectiu garantir la solidesa del passeig marítim, malmès durant l'episodi del temporal Glòria el passat gener, i guanyar uns metres de platja a la zona litoral del centre de la vila.

Segons el calendari previst, dilluns es faran els treballs d'implantació, tancament i preparació de camins i senyalització. Del 30 de juny al 2 de juliol es faran el transvasament. Els camions treballaran en horari de 6 a 19 h. En aquest horari no estarà permès l'accés a les zones de platja i a les guinguetes dels trams afectats. És previst que els treballs finalitzin el 3 de juliol quan la mateixa empresa encarregada farà els treballs de neteja. En total es transvasaran 2.300 m³ de sorra.

Retard a causa de la crisi de la COVID-19

El transvasament de sorra arriba amb retard respecte al moment que seria desitjable a conseqüència dels endarreriments organitzatius que la crisi de la COVID-19 ha comportat a l'empresa responsable d'aquest.

Cal recordar que la manca de sorra a les platges és un problema comú a diversos municipis del Baix Maresme.
En aquest sentit, l'Ajuntament fa anys que reclama a les administracions competents una solució definitiva a aquesta problemàtica que eviti la necessitat d'operatius puntuals com el que es durà a terme la pròxima setmana.

Des de l'Ajuntament demanem disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquests treballs entre els usuaris de les platges.

^