Noves troballes arqueològiques al Museu Romà
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
27 JULIOL 2020

Durant el mes de juliol, els treballs que s'estan portant a terme a l'edifici octogonal romà de Can Ferrerons han fet sortir a la llum una petjada, una aixa de pedra i la part superior d'una mola.

Les obres de construcció del futur museu han permès documentar les restes parcials de la petjada del peu dret d'un dels constructors de l'edifici, trobada damunt d'una de les parets de fonamentació. Anava calçat amb una caliga, la sandàlia típica dels legionaris romans. La petjada es data a inicis del segle V dC.

No és la primera vegada que es documenten petjades semblants al jaciment. L'any 1969 ja se'n van documentar en els dipòsits que es van descobrir sota el mosaic de la Gran Via. Aquelles petjades eren uns 200 anys més antigues.

A banda, les darreres setmanes s'ha trobat una aixa en pedra polida, que estaria datada aproximadament entre el neolític i l'edat del bronze,  i la part superior (catillus) d'una mola rotatòria, possiblement d’època romana. Ambdós elements van ser recuperats en un nivell de terres sobreposades i compactades, per la qual cosa no tenen una procedència clara.

Cal recordar que aquesta actuació forma part del Pla de Barris, que subvenciona la Generalitat de Catalunya, i està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aixa en pedra polida

Mola rotatòria

^