Noves troballes arqueol˛giques al Museu RomÓ
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
27 JULIOL 2020

Durant el mes de juliol, els treballs que s'estan portant a terme a l'edifici octogonal romÓ de Can Ferrerons han fet sortir a la llum una petjada, una aixa de pedra i la part superior d'una mola.

Les obres de construcciˇ del futur museu han permŔs documentar les restes parcials de la petjada del peu dret d'un dels constructors de l'edifici, trobada damunt d'una de les parets de fonamentaciˇ. Anava calšat amb una caliga, la sandÓlia tÝpica dels legionaris romans. La petjada es data a inicis del segle V dC.

No Ús la primera vegada que es documenten petjades semblants al jaciment. L'any 1969 ja se'n van documentar en els dip˛sits que es van descobrir sota el mosaic de la Gran Via. Aquelles petjades eren uns 200 anys mÚs antigues.

A banda, les darreres setmanes s'ha trobat una aixa en pedra polida, que estaria datada aproximadament entre el neolÝtic i l'edat del bronze,  i la part superior (catillus) d'una mola rotat˛ria, possiblement d'Ŕpoca romana. Ambdˇs elements van ser recuperats en un nivell de terres sobreposades i compactades, per la qual cosa no tenen una procedŔncia clara.

Cal recordar que aquesta actuaciˇ forma part del Pla de Barris, que subvenciona la Generalitat de Catalunya, i estÓ cofinanšada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aixa en pedra polida

Mola rotat˛ria

^