L'Ajuntament disposa de 13 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA), 3 dels quals mòbils
Avui es commemora la Jornada Mundial de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
16 OCTUBRE 2020

L'Ajuntament de Premià de Mar disposa en l'actualitat de 13 Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA). D'aquests, 10 es troben ubicats a equipaments municipals, mentre que els 3 restants són mòbils i els porten els cotxes patrulla de la Policia Local. Pròximament, el DEA que es trobava a l'antiga Casa Consistorial de la plaça de l'Ajuntament s'instal·larà al Casal d'Avis de Can Manent.

En concret, aquests aparells es troben a les dependències de la Policia Local, al carrer de Ramon Llull, 41; al Pavelló d'Esports Municipal, al Camí del Mig, 62; al Camp de Futbol Municipal, al carrer de Núria, S/N; al Pavelló del Voramar, a la Riera de Premià, 64; al Casal d'Avis de Can Manent (pròximament), a la plaça de Can Manent; al nou Ajuntament, al carrer del Nord, 60; a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras, a la carretera de Vilassar de Dalt, 100; al Centre Cívic del carrer de l'Esperança 19; a l'Espai l'Amistat, al carrer de Sant Antoni, 60; al Mercat Municipal de Sant Joan, a la Gran Via de Lluís Companys, 129.

D'altra banda, hi ha un altre DEA al Centre d'Atenció Primària, al carrer de la Plaça, 94.

Podeu consultar la ubicació d'aquests Desfibril·ladors Externs Automàtics consultant aquest mapa interactiu

Els DEA són aparells que permeten realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor d'una persona que es trobi en aturada cardiorespiratòria, guanyant així un temps molt important mentre no arriben els serveis d'assistència. Es calcula que la seva utilització pot implicar el doble de supervivència davant d'una aturada cardíaca.

Avui es commemora la Jornada Mundial de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria, organitzada per l'European Resuscitation Council (ERC).

^