Finalitzades les obres del mòdul de l'escola La Lió
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
28 OCTUBRE 2020

Ja han finalitzat els treballs de construcció del nou mòdul de l'escola La Lió que substitueix el prefabricat que va retirar la Generalitat el passat desembre.

La construcció consta de dues aules i s'ha realitzat seguint criteris de sostenibilitat, d'eficiència energètica i d'aïllament acústic. El projecte va sorgir d'un procés participatiu amb la comunitat educativa, incloent-hi l'alumnat del centre. Per la seva forma, les dues aules noves amb l'encaix de la xemeneia de l'antiga fàbrica simbolitzen una guitarra.

El mòdul s'ha construït mitjançant una transferència puntual de competències entre la Generalitat i l'Ajuntament. Així, l'Ajuntament s'ha fet càrrec del pagament dels treballs de construcció mentre que la Generalitat té el compromís de retornar aquest import en inversions a altres centres de la vila, en un període de 3 anys.

La previsió inicial era que la construcció finalitzés el passat mes de maig. La pandèmia de la COVID-19 ha provocat que els treballs s'endarrereixin fins a aquesta tardor.

Durant els pròxims dies, l'Ajuntament aprofitarà l'acabament les obres del nou mòdul per recuperar un espai inhabilitat des de fa anys al pati de l'escola corresponent a la zona de claraboies i sortides d'aire dels antics vestidors. Aquesta zona es rehabilitarà per convertir-la en una zona de pícnic i suposarà, a més, una reordenació del tancat del pati d'educació infantil.

^