El ple d'octubre aprova les Ordenances fiscals 2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
02 NOVEMBRE 2020

El ple municipal ordinari del mes d'octubre va aprovar dimecres les ordenances fiscals per l'any 2021 a Premià de Mar.

Les modificacions més destacades es troben en l'Impost de Béns Immobles (IBI), el tipus impositiu del qual presenta un increment que va del 0,75 % de l'any 2020 al 0.785 del 2021. Això implica un increment de 35 mil·lèsimes, que és un 4,6 %, lleugerament superior a l'IPC d'anys anteriors. D'altra banda, l'IBI de comerços, indústries i oficines puja fins al 0,90 %, però només pel 10 % dels immobles amb major valor cadastral i sempre que sigui superior als 100.000 €.

Aquest augment de l'IBI respon a la necessitat que el municipi pugui afrontar la reducció d'ingressos, tant per les mesures de suport als afectats per la crisi de la COVID-19 com per la previsible menor aportació per part de l'Estat, i poder mantenir o augmentar la prestació de serveis públics.

No obstant, cal recordar que en els darrers 11 anys només s'ha augmentat el tipus impositiu de l'IBI els dos darrers exercicis d'acord amb l'IPC. D'altra banda, la pressió fiscal a Premià de Mar és la més baixa de tot el Maresme, concretament un 25 % inferior a la mitjana.

Per la seva part, les bonificacions de l'IBI de les famílies nombroses arribarà l'any vinent fins al 80% en funció del valor cadastral de l'immoble. També es milloren els criteris per atorgar subvencions a les famílies que tinguin més dificultats per fer front a la quota anual d'aquest impost.

Encara en l'àmbit dels impostos i taxes, es veuen modificades les bonificacions de l'Impost de vehicles que arriben a un 60% en el cas dels vehicles de zero emissions i fins a un 40 % en el cas dels vehicles ECO. Finalment, la taxa d'expedició de documents que es cobra quan es demanen certificats d'empadronament relacionats amb prestacions per la COVID-19 d'altres administracions es deixarà de cobrar.

D'altra banda, i amb relació als preus públics, destaca l'aprovació d'una bonificació del 40% en el preu de les entrades per a persones amb discapacitat a l'Espai l'Amistat. També es van aprovar variacions mínimes dels preus del servei l'atenció domiciliària i de l'escola Bressol.

Cal destacar que aquestes modificacions de preus s'havien acordat abans del ple en la Taula d'Ordenances de la qual en formen part tots els grups municipals i que s'ha estat trobant al llarg de l'any.

Les modificacions de les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2021 es van aprovar amb els vots a favor dels grups municipals de JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP, les abstencions d'ERC-JxP-AM i CP-AMUNT i els vots en contra de C's i PECP. En canvi, els Preus Públics de 2021 es van aprovar amb els vots a favor dels grups municipals de JxCAT-PDeCAT, PSC-UxP-CP i C's, les abstencions d'ERC-JxP-AM i CP-AMUNT i els vots en contra de PECP.

^