Noves restriccions davant l'evolució de la pandèmia de la COVID-19
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
21 DESEMBRE 2020

Avui dilluns han entrat en vigor noves mesures per evitar possibles contagis de la COVID-19 que estaran en vigor fins a l'11 de gener, tot i que se'n farà una revisió el 28 de desembre.

Les mesures, anunciades divendres pel govern de la Generalitat, s'afegeixen a les restriccions ja existents i tenen incidència fonamentalment en la mobilitat i la restauració, però també impliquen restriccions de reunió, un element important davant les dates destacades que s'acosten.

  • Reunió: Poden reunir-se un màxim de 6 persones. Aquesta limitació té les excepcions del 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, el 31 de desembre, Cap d'any i Reis, quan es podran reunir un màxim de 10 persones, com a màxim de dues bombolles diferents.
  • Mobilitat: La mobilitat queda limitada durant tota la setmana, de dilluns a diumenge, a l'àmbit de la comarca, en el nostre cas, el Maresme. Aquesta limitació té també algunes excepcions com són els desplaçaments per visitar familiars, i els que puguin fer les bombolles de convivència per anar a la segona residència, un hotel o una casa rural, però com a destinació fixa i només des de dimecres 23 de desembre i fins al 6 de gener. A més, per fer aquests desplaçaments a fora de la comarca cal dur un certificat autoresponsable de desplaçament. D'altra banda, es manté el tancament perimetral de Catalunya, excepte per visitar a familiars o gent propera.
  • Restauració: Des d'avui, bars i restaurants només podran obrir en horari de servir esmorzars i dinars, això és de 7.30 a 9.30 h i de 13 a 15.30 h. Aquells que ofereixen la possibilitat de servir menjar per emportar podran obrir també de 19 a 22 h i fins a les 23 h per fer el repartiment a domicili. Els bars i restaurants ubicats en centres comercials no podran obrir en aquest període.
  • Centres esportius: En els establiments i equipaments tancats només estan permeses les activitats grupals que es puguin fer amb mascareta. Al Centre Esportiu Municipal de Premià de Mar l'ús de la mascareta és obligatori, doncs, per fer les practiques esportives grupals, és a dir, les activitats dirigides de sala. Pel que fa a la resta d'espais, i com ja venia sent fins el moment, a la sala de fitnes la mascareta és obligatòria sempre que no s'estigui fent una activitat esportiva; a la piscina no és obligatòria tot i que es recomana que es porti quan s'accedeixi al recinte de piscines. També és obligatòria en les circulacions, tant als vestidors com al conjunt de l'equipament.
  • Toc de queda: El toc de queda es manté com fins ara i per tant no es pot estar al carrer des de les 22 h fins a les 6 h de l'endemà, tot i que es contemplen excepcions per a les nits de Nadal i de Cap d'Any, que es retarda fins a la 1 h, i per a la nit del 5 de gener, quan es podrà estar al carrer fins a les 23 h.  

Decret de restriccions publicat al DOGC
Certificats autoresponsables de desplaçament

Infografia noves restriccions COVID 211220

^