Cultiva't, un projecte perquè els infants puguin conèixer la terra i els seus productes
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
26 GENER 2021

El projecte Cultiva't, impulsat per l'Ajuntament, permet a l'alumnat de les escoles acostar-se al món de la pagesia. En una línia similar a la del projecte Arrela't, dedicat a explicar el patrimoni i la història locals a les escoles, Cultiva't serveix perquè els equips docents disposin d'una eina per ensenyar als infants d'on surten i com creixen els vegetals que habitualment troben al supermercat.

A través del projecte, i mitjançant la participació de persones coneixedores dels treballs del camp, els nens i les nenes poden aprendre quins són els productes de l'horta, com funciona el regadiu, entendre l'estacionalitat dels conreus o arribar a treballar directament la terra, entre altres activitats guiades.

Per fer-ho, les escoles fan visites programades als horts socials de Premià de Mar, ubicats al barri Banyeres. En aquests horts, i sota la coordinació de l'Ajuntament, conjuntament amb Càritas de la parroquia de Sant Cristòfol, els voluntaris i els usuaris conreen la terra per lliurar després els productes de les collites al centre de distribució d'aliments DISA Premià i a Càritas.

Aquest matí, alumnes de l'escola Sant Cristòfol han pres contacte amb aquests conreus, el mateix dia que l'alcalde Rafa Navarro, la regidora de Serveis Socials, Imma Morales, i una delegació de Càritas Diocesana de Barcelona havien visitat els horts socials.

Alumnes de l'escola Sant Cristòfol als horts socials

Alumnes de l'escola Sant Cristòfol als horts socials

L'alcalde, Rafa Navarro, i la regidora de Serveis Socials, Imma Morales, als horts socials

L'alcalde, Rafa Navarro, i la regidora de Serveis Socials, Imma Morales, als horts socials

^