Noves mesures d'obertura d'activitats i de mobilitat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
08 FEBRER 2021

Avui dilluns han entrat en vigor noves mesures que flexibilitzen les restriccions existents per evitar contagis de la COVID-19. Les noves mesures, aprovades pel PROCICAT i anunciades la setmana passada pel govern de la Generalitat, fan referència als àmbits de la mobilitat, la restauració, el comerç, l'ensenyament i l'esport. La resta de restriccions es mantenen en vigor com fins ara.

Mobilitat:

  • El confinament municipal passa a ser comarcal. Això vol dir que qualsevol persona podrà moure's dins de la seva comarca, en el nostre cas el Maresme, i no només limitant-se al municipi de residència com fins ara. Es manté, però, la restricció d'entrar o sortir de Catalunya si no és per causa justificada.

Restauració:

  • Bars i restaurants continuen podent obrir només per servir esmorzars i dinars, però guanyen una hora en cada franja. Així, podran servir esmorzars de 7.30 a 10.30 h i dinars de 13.00 a 16.30 h. La resta del dia, fins a les 22 h, poden servir per recollida en el local i poden repartir a domicili fins a les 23 h.

Comerç:

  • En aquest àmbit, les llibreries s'incorporen al llistat d'equipaments culturals i, per tant, poden obrir amb normalitat.

Ensenyament:

  • Els primers cursos de la universitat podran recuperar parcialment les classes presencials.
  • Podran fer-se les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives.

Equipaments esportius:

  • Els equipaments esportius en espais tancats, com és el cas del CEM-Premià, poden obrir amb un 30 % de l'aforament i amb cita prèvia. Es poden fer activitats grupals amb un màxim de 6 persones i l'ús de la mascareta és obligatori. 

Aquestes mesures tenen una vigència de 14 dies, fins al diumenge 21 de febrer.

Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 8 de febrer a Catalunya

Certificats autoresponsables de desplaçament

Mesures COVID-19 080221

^