Premià de Mar es reuneix amb la Generalitat per conèixer l'estat del procés de vacunació
A la zona de Premià de Mar ja no hi ha cap residència de gent gran en situació de risc per COVID i el percentatge de vacunació amb segona dosi a residents i professionals és superior el 90%
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
11 MARç 2021

L'alcalde Rafa Navarro ha participat aquest matí a la reunió que alcaldes i alcaldesses del Maresme han mantingut amb la Generalitat de Catalunya per parlar de la situació actual de la COVID-19 i el procés de vacunació contra la malaltia.

A la reunió telemàtica hi han participat per part de la Generalitat el delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord del Cat Salut, Anna Aran, la directora de sector sanitari Barcelonès Nord Maresme, Anna Puente, i el gerent de la Regió Sanitària Girona/Alt Maresme, Miquel Carreras.

Anna Aran ha explicat la situació actual de la pandèmia i ha destacat que l'inici de la vacunació ha portat tres bones notícies: la normalització de la situació a les residències, que estan vacunades pràcticament al 100%, un respir important per al col·lectiu de professionals sanitaris i una gran disminució de taxa de mortalitat. Amb tot, cal seguir treballant per disminuir l'ocupació de llits de crítics als hospitals catalans.

Per la seva part, Anna Puente ha detallat la calendarització de les vacunacions per als diferents grups de població, així com la situació actual del procés de vacunació. En aquest sentit, el 7,52% de la població de Catalunya (més de mig milió de persones) han rebut ja la primera dosi de la vacuna i els col·lectius de la primera fase (residències i professionals sanitaris) han rebut les dues dosis en un percentatge superior al 85%. Dels 358.000 habitants del Barcelonès Nord i Baix Maresme, el 8,9% ha rebut ja la primera dosi, i el 3,27% també ha rebut la segona. Pel que fa als col·lectius de més risc, a la zona a la qual pertany Premià de Mar ja no hi ha cap residència en situació de risc i el percentatge de vacunació amb segona dosi de residents i professionals a aquests centres supera ja el 90%.

En aquest enllaç es pot fer un seguiment diari de les vacunacions per municipis.  

^