Comenša el transvasament de sorra a les platges del centre de la vila        
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 MAIG 2021

Aquest dimecres, 19 de maig, està previst que es facin els primers treballs de transvasament de sorra a les platges del centre de la vila.

L'operatiu, que es farà mitjançant camions i el cost del qual va íntegrament a càrrec de l'empresa concessionària del port Marina Port Premià, implicarà el moviment de prop de 15.000 m³ de sorra des de la platja de Llevant fins a les platges del Pla de l'Os, de 575 metres de llargada, i de la Descàrrega, abastant uns 263 metres de platja. Tant la platja del Pla de l'Os com la de la Descàrrega han quedat força minvades després dels temporals de l'hivern. Amb les aportacions de sorra s'espera aconseguir un increment d'ample de les dues platges d'uns 6 metres.

Pel que fa a les mesures de seguretat de les obres, s'ubicarà un tancat a tota la zona d'extracció senyalitzant l'accés prohibit a la zona d'obres. A la sortida de la platja de Llevant, els camions circularan per la zona de vial de sorres per on accedeixen els vehicles de servei. Un cop arribats al port, circularan pel vial de ribera evitant la zona comercial i el nou passeig marítim que podria patir un desgast important per un trànsit intens de vehicles pesants. L'accés a les platges a ponent del port es farà minimitzant en el possible la circulació per la platja. Per la seva part, la zona d'abocament de sorra estarà senyalitzada i s'hi prohibirà l'accés i la seva utilització com a zona de bany.

Els treballs es faran de dilluns a divendres, de 7 a 20 h. El transvasament té prevista la seva finalització el pròxim 15 de juny.

Cal recordar l'Ajuntament ha reclamat en moltes ocasions a les administracions competents una solució que eviti transvasaments puntuals com el que s'inicia aquesta setmana. En aquest sentit, el ple de març va aprovar una moció que demanava que s'activés el projecte d'estabilització del litoral al Maresme elaborat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Des de l'Ajuntament demanem disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquests treballs entre els usuaris de les platges.

Platges del Pla de l'Os i de la Descàrrega on s'aportarà la sorra

Platges del pla de l'Os i de la Descàrrega

Zones de la platja de Llevant d'on s'extraurà la sorra

Zona de la platja de Llevant d'on s'extraurà la sorra                                       

^