El ple municipal aprova el pressupost 2021
La xifra ascendeix a 26.972.607 € i prioritza fer front a l'emergència social i a la reactivació econòmica
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
04 JUNY 2021

El ple municipal, reunit en sessió extraordinària, va aprovar ahir inicialment el pressupost per a aquest 2021, que ascendeix a un total de 26.972.607 €.

El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (JxCAT-PDeCAT i PSC-UXP-CP) i de C's, l'abstenció d'ERC-JxP-AM i els vots en contra de CP-AMUNT i PECP.

Un dels principals objectius del pressupost per al 2021 és la reactivació de l'economia de Premià de Mar, per a la qual es destinaran prop de 700.000 €, xifra que es veurà incrementada amb la subvenció que s'atorgarà als comerços i els fons que rebrà l'Ajuntament d'ens supramunicipals per a polítiques actives d'ocupació.

El pressupost aprovat destina més de 2.700.000 € en inversions, entre les quals destaquen obres a les places d'Oriol Martorell i la Sardana, els carrers de Girona, de l'Esperança i Sant Cristòfol o instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals. 

En matèria d'habitatge l'increment és d'un 104%, que permetrà, entre d'altres, destinar 430.000 € a la construcció d'un alberg per pal·liar les conseqüències immediates en casos de desnonament i  l'adquisició d'un habitatge per a emergències socials, a més d'ajuts contra la pobresa energètica, allotjaments d'urgència i subvencions per reformar habitatge social. 

En matèria d'educació s'han previst més de 2.500.000 €. També es destinaran 80.000 € en Dona i Igualtat, que en bona part es repartiran entre el Servei d'Informació i Atenció a les Dones, SIAD, i  la creació de la Casa de la Dona a l'edifici de l'antiga Fàbrica del Gas. 

El pressupost contempla també, entre d'altres partides, més de 800.000 €  per al foment de la cultura i  més de 500.000 € per impulsar el foment de l'esport. 

El ple municipal va aprovar també el Document del Pacte per a la reactivació Social i Econòmica amb els vots de JXCAT-PDECAT, PSC-UxP-CP i C'S. Els grups municipals d'ERC-JxP-AM, CP-AMUNT i PECP hi van  votar en contra. 

^