Moció per al suport del dol perinatal
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
23 JUNY 2021

El ple de juny de l'Ajuntament va aprovar una moció en la qual es mostra el suport de l'Ajuntament a aquelles famílies que han patit la pèrdua d'un ésser estimat en mort perinatal, gestacional o neonatal, i les acompanya en el seu dol.

Es consideren mort gestacional, perinatal o neonatal les pèrdues que es donen durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d'embaràs o en gestacions a partir de les 28 setmanes, durant el naixement o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida.

A més del suport municipal a les famílies que han viscut aquesta dolorosa experiència, la moció aprovada proposa treballar per tenir a la vila un espai de suport, reparació i memòria per a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal. També es demana donar suport a l'Associació Ania, i a altres entitats destinades a acompanyar en el dol en aquestes circumstàncies, així com als progenitors que es trobin en aquestes situacions al municipi. La moció aprovada contempla també commemorar el 15 d'octubre el Dia Mundial de la Mort Gestacional i Neonatal i desenvolupar campanyes de sensibilització al voltant d'aquest tema. Finalment, s'insta al departament de Salut de la Generalitat a oferir un acompanyament personalitzat als familiars durant el dol, i proporcionar-los un espai individual als hospitals en el moment del part i postpart.

La moció va ser presentada pels grups municipals de JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP i aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals: JxCAT-PDeCAT, ERC-JxP-AM, CP-AMUNT, PSC-UxP-CP, C's i PECP.

^