Aquest matí s'han reunit una delegació de les associacions de veïns, representants de l'Ajuntament i del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori amb l'objectiu de conèixer de primera mà la problemàtica de les sorres a les platges del municipi i concretar les actuacions que es portaran a terme a curt i a mitjà termini.
Per part de les associacions han assistit a la reunió representants dels barris del Gas, del Palmar i del Nucli Antic, amb el suport de la Coordinadora d'Associacions de Veïns; per part de la Generalitat, el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, i el sotsdirector de Coordinació al Litoral, Entorns Rurals i Muntanya, Xavier Berga; i per part de l'Ajuntament l'alcalde, Rafa Navarro, i el 1r Tinent d'Alcalde, David Gutiérrez.
L'origen de la reunió sorgeix d'una recollida de signatures per part de les associacions de veïns, que va comptar amb el suport de l'Ajuntament, les quals es van fer arribar a la Generalitat per reclamar que el transvasament de sorres previst anualment es fes en el temps i forma previstos. D'aquesta manera, es volia evitar situacions com la de l'estiu passat, en la qual la distribució de la sorra es va variar respecte a la previsió anunciada inicialment.
Durant la reunió, els representants de la Generalitat han informat les associacions de veïns sobre la previsió per part del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico d'aprovar, licitar i executar les obres del projecte d'estabilització del litoral al Maresme entre els anys 2022-2023, les quals es preveu que començaran al tram de Premià de Mar.
Finalment, la Generalitat s'ha ofert per coordinar un grup de treball estable entre el govern català, l'Ajuntament i l'empresa concessionària del port, Marina Port Premià, per garantir que el transvasament de sorres es faci cada any.