Formularis
seguretat alimentària
 
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
Formulari d'Inscripció: Formació en seguretat alimentària
Places limitades, per ordre d'inscripció.
Formularis
10 GENER 2022

La present formació s'adreça prioritàriament a persones en situació d'atur i té com a objectiu capacitar als alumnes en tots aquells aspectes relacionats amb la seguretat alimentària prenent com a referència el marc normatiu vigent que avala tot tipus d'actuacions adequades per al manteniment de la seguretat alimentària i la manipulació d'aliments.

Durada: 35 hores
Dates: del 29 de març al 7 d'abril
Horari presencial: de dimarts a divendres de 9 h a 14 h
Lloc: aula de la Fàbrica del Gas

Places Limitades


  Objectius específics:

  • Definir què s'entén per seguretat alimentària i els factors i elements que influeixen en ella i conèixer els mecanismes bàsics de seguretat alimentària i la seva possible aplicació 
  • Facilitar el coneixement dels perills associats a la manipulació d'aliments i de les mesures per evitar les toxiinfeccions alimentàries 
  • Millorar el coneixement sobre els mecanismes de les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries i els principals aliments i ingredients implicats en elles 
  • Estudiar el concepte de toxiinfecció i intoxicació alimentària i els principals contaminants dels aliments 
  • Indicar quins són les bases del sistema APPCC i els passos a seguir per a la preparació i planificació del sistema 
  • Facilitar les eines, recursos i informació necessària per a la recerca activa de feina dins del mercat professional 
  • Aplicar les competències digitals bàsiques per a la recerca de feina que tenim a l'abast des de les TIC 


Continguts:

  • Introducció a la Seguretat dels aliments 
  • La seguretat alimentària: normativa i responsabilitats 
  • Tècniques de protecció aplicables a la seguretat alimentària i biotecnològica 
  • Tecnologia i higiene de la seguretat alimentària i biotecnològica. Seguretat i prevenció 
  • Protecció del medi ambient i gestió de residus 
  • Seguretat dels aliments en la producció 
  • El processament:
    • Microorganismes patògens: Contaminació dels aliments
    • Prevenció i control
    • Additiu
    • Envasat: tipus d'envasos. Seguretat dels envasos. Microbiologia dels aliments envasats 
  • Manipulació d'aliments i al·lergògens i intoleràncies alimentàries UE 1169/2011 i RD 126/2015 
  • Requisits generals de l'etiquetatge d'aliments. Etiquetatge d'al·lergògens 
  • Bones pràctiques en la manipulació d'aliments no envasats 
  • Control de qualitat i Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control 
  • Eines i canals per a la recerca de feina 


Inscripcions:

Dades del/la Sol•licitant:
*
*
*
*
*
*
*Estat:


Informació bàsica sobre el tractament de dades personals
Responsable: Ajuntament Premià de Mar

Finalitats: Gestionar la vostra sol·licitud. En el cas de tenir el vostre consentiment. tractarem la vostra imatge per fer-ne difusió als mitjans de comunicació o materials divulgatius de l'Ajuntament de Premià de Mar, incloses les xarxes socials.

Exercici de drets: Vostè pot oposar-se al tractament, limitar aquest, accedir, rectificar, suprimir les dades i exercir el seu dret a la portabilitat mitjançant una sol·licitud escrita dirigida al següent domicili de l'Ajuntament de Premià de Mar: Carrer del Nord 60, (08330), Premià de Mar, a la atenció del Delegat de Protecció de Dades, o bé pot enviar un correu electrònic a la direcció electrònica següent: dpd@premiademar.cat

*Pot accedir amb més detall a la informació addicional sobre Protecció de Dades al següent enllaç.


*Autoritzo expressament  que és recullin o captin imatges d'aquest curs i, i concedeixo el dret de fer servir i mostrar públicament (inclòs per internet i xarxes socials) les imatges del curs formatiu, per ús divulgatiu de l'Ajuntament de Premià de Mar.
Cliqueu per veure l'ajuda *

He llegit i accepto la política de privacitat


^