La publicació digital Premià Report esdevé la primera activitat extraescolar comuna per les escoles de la vila impulsada per l'Ajuntament
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
25 GENER 2022

Alumnes de les escoles i de l'institut de Premià de Mar, des de primària a batxillerat, participaran conjuntament en les tasques de redacció de la publicació digital Premià Report en una acció impulsada per l'Ajuntament i el diari digital Junior Report. Es tracta d'un projecte pioner, ja que serà la primera activitat extraescolar conjunta que duen a terme els centres escolars de la vila i que es fa, a més, seguint els criteris traçats a l'aliança Educació360, que entén l'educació com un procés global més enllà de les hores lectives, i del Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya, al qual es va afegir l'Ajuntament a inicis de 2019.

Premià Report publicarà exclusivament notícies, entrevistes i reportatges redactats per estudiants de la vila. Els seus objectius impliquen oferir un mitjà d'expressió als infants i joves i ajudar-los a entendre el funcionament dels mitjans de comunicació, posar-los en contacte amb l'actualitat local i donar-los eines per defensar-se de les notícies falses i fomentar l'esperit crític. Per assolir totes aquestes fites, els centres comptaran amb l'ajuda d'un equip de periodistes professionals que orientaran els redactors i redactores.

El projecte Premià Report es va presentar als instituts i escoles de Premià de Mar el passat 20 de gener en una sessió virtual. L'acord amb l'Ajuntament permet que tots els centres educatius de la ciutat tinguin accés a publicar de forma oberta i gratuïta.

Premià Report s'emmarca dins del projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris d'alumnes en la qual ja participaven amb les seves publicacions les escoles premianenques El Dofí, El Pilar i La Salle. Cal esmentar que l'escola El Dofí va ser la primera escola pública que va participar en el projecte RED a nivell de primària mitjançant a iniciativa de l'Ajuntament.

^