Premià de Mar se suma a la commemoració del Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia a l'Esport
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
15 FEBRER 2022

Dissabte vinent, 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'Esport. Premià de Mar se sumarà a aquesta commemoració amb un acte que tindrà lloc el mateix dia a la pista central del Pavelló Municipal d'Esports. En concret, a la mitja part del partit de bàsquet de la fase prèvia del grup 1 que enfrontarà el Junior Masculí B de l'Agrupació Bàsquet Premià amb el Bàsquet Molins B, es llegirà un manifest a càrrec de persones representants d'entitats esportives de la vila. El partit, que començarà a les 12.30 h, serà retransmès en directe per Ràdio Premià de Mar.

Coincidint amb aquesta commemoració, des de l'Ajuntament s'estan repartint polseres al·lusives entre els membres de les entitats esportives de la vila.

Cal recordar que, des de l'any 2010, el 19 de febrer se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'Esport en record de Justin Fashanu, un futbolista britànic que es va declarar homosexual el 1990, encara en actiu en la seva carrera esportiva. Les pressions socials rebudes i el rebuig del món de futbol que va patir a partir de la seva declaració, el van conduir a la una depressió que el va portar a posar fi a la seva vida el 1998.

Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia a l'Esport

^