Comença la temporada de platges a Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
15 JUNY 2022

Ja ha començat oficialment la temporada de platges a Premià de Mar, que estarà vigent fins al 15 de setembre.

Novament, és l'empresa Marsave la responsable de la vigilància i la seguretat de les platges de la vila durant aquests tres mesos. El servei de salvament i socorrisme funciona cada dia, de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h. Com a novetat, el servei disposa d'un quad per poder atendre les incidències amb més rapidesa. Hi ha 7 socorristes que donen servei a les platges de Llevant i del Bellamar i 3 cadires de vigilància al llarg del litoral premianenc, mentre que, com és l'habitual, el mòdul de primers auxilis es troba ubicat a la platja de Llevant. Al mateix punt hi ha una cabina de WC adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

A banda d'aquests serveis hi ha dues zones d'ombra per a persones amb mobilitat reduïda, una a la platja de Llevant i una altra, de menors dimensions, a la platja del Bellamar, tot i que no es podran instal·lar fins que no finalitzin els treballs de reposició de sorra. Ja dins de l'aigua, com els darrers anys hi ha un canal nàutic abalisat a la platja de Llevant, set línies de vida al llarg del litoral i servei de megafonia de la platja de Llevant.

Pel que fa a les guinguetes, es mantenen les tres que hi havia l'any passat, dues a la platja de Llevant i una altra a la del Bellamar.

Totes tres disposen de serveis higiènics. En aquest sentit, una de les cabines sanitàries està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Les guinguetes instal·lades a la platja de Llevant tenen servei de lloguer de gandules i para-sols amb un cost màxim de 5 € al dia. També disposen d'una zona esportiva adjacent per practicar esports de forma gratuïta, a disposició de tots els i les banyistes.

Pel que fa a la zona d'esbarjo per a gossos de la platja de Llevant, es troba operativa des del passat mes de maig. La ubicació és la mateixa que la de l'any passat, a prop de la sortida del pas soterrat de Camp de Mar. Enguany, l'extensió d'aquest espai és més gran que l'any passat i suma un total de 1.200 m².

La temporada alta de neteja a la platja va començar l'1 de juny

Pel que fa a la neteja de la platja, el servei especial de la temporada alta es va iniciar l'1 de juny passat. El servei implica la neteja diària de la sorra i del passeig, el buidatge de les papereres i la neteja dels torrents, dutxes i accessos. La temporada alta de neteja es mantindrà activa fins al 30 de setembre i en aquest període hi treballaran diàriament tres peons, de 6 a 13 h, i un peó-conductor, de 3.30 a 10.30 h, que netejaran les platges de Llevant i del Bellamar amb un tractor dotat amb una màquina garbelladora. Els diumenges, el nombre de peons s'incrementa a 4. Això a banda, hi haurà 7 punts de reciclatge nous al llarg del passeig marítim, que s'ubicaran a partir de la revetlla de Sant Joan.

^