Arriba La setmana dels Butaca
Els guardons es lliuraran al Pavelló Municipal d'Esports el 14 de novembre culminant una setmana d'activitats
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
03 NOVEMBRE 2022

La celebració a Premià de Mar de la gala de la 28a edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya el dilluns 14 de novembre al Pavelló Municipal d'Esports, convertirà durant uns dies Premià de Mar en la capital del teatre de Catalunya.

La setmana prèvia a la gala dels Premis, i coincidint amb el desè aniversari de l'Espai l'Amistat que se celebra enguany, serà La setmana dels Butaca,  amb motiu de la qual s'han programat un seguit d'espectacles gratuïts. El paquet que s'oferirà a l'Espai l'Amistat, sota el nom de "Perspectiva Social", consta de l'espectacle "Síndrome de gel", que s'escenificarà el dijous 10 de novembre, a les 20 h, la proposta performativa "La Taula", que tindrà lloc el divendres 11 de novembre, també a les 20 h, i l'activitat "Cosmos", que es farà el dissabte, 12 de novembre, a les 12 h. Es pot consultar més informació sobre aquestes activitats i adquirir-ne les entrades, gratuïtes segons aforament, al web de l'Espai l'Amistat.

Aquesta programació ha estat possible gràcies a un programa pilot del Teatre Lliure i de la Diputació de Barcelona pensat per apropar a diversos municipis un paquet d'activitats no només escèniques, sinó també culturals i educatives de voluntat crítica i reflexiva.

Pel que fa a la gala dels Premis Butaca, que tornen a Premià de Mar després de 14 anys, recupera l'escenari que els va veure néixer, el Pavelló Municipal d'Esports, i també el seu format original, oferint als espectadors no només un lliurament de premis, sinó una veritable festa de les arts escèniques.

Cal recordar que el retorn dels premis a Premià de Mar ha estat possible gràcies a un conveni entre l'Ajuntament i l'Associació Premis Butaca mitjançant el qual l'Ajuntament es converteix en patrocinador dels Premis en l'edició d'enguany, però també en les dels pròxims anys 2023 i 2024.

Nascuts a Premià de Mar

Els Premis Butaca es van crear l'any 1995 a partir del programa de Ràdio Premià de Mar, actualment Premià Mèdia "Des de la butaca", i són un reconeixement a les obres de teatre estrenades a Catalunya. Els finalistes són designats per un jurat d'especialistes i els guardonats són votats directament pel públic, de manera que no només se li dona veu, sinó que també es legitima la seva opinió. Els Butaca han estat els primers premis de teatre de votació popular catalans i el seu format els deslliga de qualsevol vinculació amb les empreses i les organitzacions relacionades amb el món de l'espectacle.

Fins al 2006, la gala dels premis, que en totes les seves edicions ha estat presentada pels seus creadors, Toni Martin i Glòria Cid, es va celebrar al Pavelló Municipal d'Esports de Premià de Mar. Des d'aleshores, amb excepció del 2008, que van tornar a la vila, els premis s'han anat lliurant a diferents ciutats catalanes, fent-ne possible una projecció important i un reconeixement totalment consolidat.

Les entrades per a la gala, a un preu de 10 €, es poden adquirir al web de l'Espai l'Amistat.

^