Commemoració del 25 N a Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 NOVEMBRE 2022

El divendres 25 de novembre es commemorarà el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Per aquest motiu, a Premià de Mar s'han previst un seguit d'activitats, coordinades des de l'Ajuntament.

Així, diumenge vinent, 20 de novembre, i dins del programa DiVERDaprèn, diumenges en família, hi haurà la Fireta de la igualtat. Serà entre les 11 i les 14 h a la plaça de la Sardana i els visitants hi trobaran tallers diversos i dues escape rooms.

Del 21 al 25 de novembre, dins de la programació matinal de Premià Mèdia, cada dia a les 10.10 h, es faran entrevistes a dones rellevants del municipi.

El dimecres 23 de novembre, a les 18 h, l'Espai Jove de Can Salamó acollirà un taller sobre violència de gènere a les xarxes socials. I el mateix dimecres, a les 18.30 h, tindrà lloc una xerrada sobre la pressió estètica. Serà a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras.

El dijous dia 24, a les 17.30 h, es podrà visitar una exposició de fotografies sobre el 25N a l'Espai Jove Can Salamó.

El divendres 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, la majoria de les activitats es concentraran a la plaça dels Països Catalans. Des d'aquell espai, Premià Mèdia farà programació especial. De 10 a 11.30 h, prendran protagonisme les escoles de la vila amb l'activitat "Et respecto, em respectes". L'alumnat farà un mural al·legòric a la commemoració amb cartolines i llegiran el seu propi manifest contra la violència a les dones. Aquesta activitat estarà també oberta a la ciutadania que vulgui participar.

A la mateixa plaça, d'11 a 19 h, hi haurà instal·lat un punt del Servei d'Informació i Atenció a les Dones sobre la violència masclista, on es farà un taller de sensibilització.

Ja a la tarda, a les 17 h, a la mateixa plaça dels Països Catalans, es farà l'acte més institucional de la jornada amb la lectura del manifest. Quan finalitzi l'acte, hi haurà una actuació musical a càrrec del grup Avalon.

Encara el mateix dia 25, a les 17.30 h, l'Espai Jove Can Salamó acollirà un taller sobre violències invisibles amb el títol "Trenca el gel de les violències", i un altre de defensa personal femenina.

Cal afegir que cada vespre, del 21 al 29 de novembre, s'il·luminarà la façana de l'antiga Casa Consistorial de la plaça de l'Ajuntament com a mostra del rebuig vers les violències masclistes.

Manifest del 25N de 2022

Manifest del 25N de 2022

Fitxer: Declaracio_institucional_25N_2022_DEF_LF_CAT.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 146.4 kB

Actes 25 N 2022

^