Homenatge als pedagogs Joaquim Arenas i Margarida Muset
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
16 MARç 2023

Dimecres vinent, 22 de març, l'Ajuntament homenatjarà els pedagogs Joaquim Arenes i Margarida Muset en un acte que se celebrarà a les 19.30 h a l’Espai l'Amistat.

En l'acte, hi participaran el filòleg i professor de la Universitat de Barcelona Andreu Bosch i Rodoreda, que farà una introducció, els propis homenatjats i l'alcalde Rafa Navarro que els lliurarà la figura de la Font del Cargol, com a imatge emblemàtica de Premià de Mar. En l'homenatge es compta amb les actuacions de la Coral l'Amistat i de l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar.

L'Ajuntament vol retre aquest homenatge a Arenes i Muset per la seva trajectòria en defensa de la llengua i la cultura catalanes que, entre altres reconeixements, els va portar a rebre el setembre passat la Medalla d'honor del Parlament de Catalunya. Tots dos són residents a Premià de Mar i estan molt vinculats al teixit associatiu de la vila, on Muset és presidenta de la secció local d’Òmnium Cultural.    

El 1978, Joaquim Arenas i Margarida Muset van ser els primers responsables del Servei d'Ensenyament del Català de la Generalitat, que va esdevenir el principal òrgan impulsor dels programes d'immersió lingüística a les escoles catalanes.

^