Sant Jordi omple el mes d'abril d'activitats culturals a Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
13 ABRIL 2023

La plaça de l'Ajuntament i els carrers de la Plaça, de Francesc Moragas i de Sant Antoni acolliran un any més la fira de Sant Jordi, amb presència de paradistes professionals o ocasionals que oferiran, entre les 10 i les 20 h, llibres i roses als visitants. Aquell dia, i també des de la plaça, Premià Mèdia farà programació especial de 10 a 14 h, mentre que el Museu de l'Estampació organitzarà d'11.30 a 13.30 h, una activitat d'estampació d'una rosa de Sant Jordi a aquelles persones que portin un tros de tela de cotó blanca o de color cru per a estampar. També la plaça Nova acollirà, d'11 a 14 h, tallers per a tota la família, i a les 12 h un espectacle familiar.  

Més enllà de les activitats més tradicionals de la Diada, una trobada amb Pilar Codony, autora de la novel·la "Distòcia", aquesta mateixa tarda a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras, iniciarà al calendari d'activitats previstes a Premià de Mar amb motiu de Sant Jordi. L'acte, a les 18.30 h, comptarà també amb la presència de l'especialista Mercè Pujades i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

Seguint a la Biblioteca, el dijous 20 d'abril, a les 17.30 h, es farà l'Hora del conte amb "Es busca drac": contes de dracs, princeses, Sant Jordis i cavallers, a càrrec de Meritxell Yanes. Aquesta activitat, per a infants a partir de 3 anys, requereix inscripció prèvia

El mateix dia 20, a les 18 h, hi haurà un Concert de Corals al pati de l'Escola Municipal de Música i, a les 19.30 h, hi haurà Moments Musicals amb alumnes de les escoles El Carreró de Mataró, i d'Arenys de Mar, a més d'alumnes d'instrument i l'orquestra de flautes i guitarres de Rokatakas de l'escola premianenca, a l'Auditori del centre.

Tornant a la Biblioteca, el divendres 21 d'abril obrirà al públic l'exposició "Francesc Català-Roca. El primer fotògraf", de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. La mostra es podrà visitar a la Biblioteca fins al 18 de maig.

El dissabte 22 d'abril, de 10 a 13.30 h, se celebrarà a la plaça Nova l'activitat "ViuLlibre 2023", una jornada d'activitats i tallers vinculada als llibres i la lectura del món dels viatges.

Finalment, el diumenge 30 d'abril, a les 12 h, l'Espai l'Amistat acollirà el lliurament dels premis del concurs literari de Sant Jordi 2023.

Edu López de Haro és l'autor del cartell de Sant Jordi

L'artista premianenc Edu López de Haro, amb una extensa trajectòria d'exposicions en diferents poblacions del Maresme, és l'autor del cartell que presideix enguany els actes de Sant Jordi a Premià de Mar. Cal recordar que des de l'any 2017, i seguint el criteri de la regidoria i del Consell Municipal de Cultura, és un artista premianenc l'autor del cartell de Sant Jordi.

Sant Jordi 2023 Cartell

^