Notes de Premsa
Acord per posar en marxa el procés d'expropiació de la finca de Can Sanpere, que quedarà buida en breu
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
14 ABRIL 2023

Un conveni entre l'Ajuntament i l'Associació Can Sanpere estableix el desallotjament voluntari de la finca previ a l'inici del procés d'expropiació i el trasllat de les activitats legalitzades sota sostre municipal mentre es treballi amb l'expropiació, l'enderroc i la restauració dels edificis que s'han de conservar.

L'Ajuntament de Premià de Mar i l'Associació Can Sanpere han arribat a un acord que posa fi a l'ocupació de l'antiga fàbrica i, com a conseqüència, implica l'inici del procés d'expropiació de la finca. L'expropiació ha de convertir la finca en un espai de titularitat municipal amb equipaments, zona verda i habitatge, com especifica el POUM.

Ambdues parts han signat aquest matí un conveni mitjançant el qual l'Associació Can Sanpere abandonarà l'espai de l'antiga fàbrica simultàniament a l'acord d'inici de l'expedient d'expropiació de la finca per part de l'Ajuntament. En aquest sentit, el ple ordinari d'abril inclourà en l'ordre del dia la incorporació al pressupost del romanent necessari per procedir a l'expropiació. D'altra banda, es convocarà, preferentment en el present mandat i, en tot cas, al més aviat possible, una sessió de la Junta de Govern per aprovar inicialment l'expedient d'expropiació de Can Sanpere.

Paral·lelament a la signatura del conveni, s'han activat dos grups de treball, integrats per ambdues parts, un per supervisar l'enderroc i la rehabilitació dels espais de la finca i un altre de gestió comunitària i futurs usos d'aquests espais. Val a dir que el conveni recull també que l'Associació Can Sanpere tindrà preferència en la signatura del conveni de gestió comunitària no exclusiva de l'espai BCIL de l'antiga fàbrica. El model de gestió, en tot cas, no impedirà que qualsevol entitat de Premià de Mar pugui optar a utilitzar aquest futur equipament municipal. En aquest sentit, ambdues parts s'han compromès a fer una didàctica adequada i oberta a la ciutadania per explicar què significa la gestió comunitària i com pot ser beneficiosa per a tot el teixit social i cultural de la ciutat.

Segons el conveni signat, les activitats que duia a terme l'entitat a l'antiga fàbrica passaran a realitzar-se a l'edifici municipal de “La Festa”, al carrer de Miquel Moragas. Aquestes activitats es faran en aquell espai mentre duri el procés d'expropiació de la finca de l'antiga fàbrica i la rehabilitació de les instal·lacions catalogades com a equipaments.

Aquest conveni és el fruit del treball continuat que tant l'equip de govern de l'Ajuntament com l'Associació Can Sanpere han vingut fent durant els últims dos anys, amb reunions periòdiques que han servit per anar apropant posicions progressivament. En aquest sentit, l'equip de govern vol agrair sincerament el tarannà dialogant i amb voluntat d'acord que han tingut els diferents portaveus de l'Associació Can Sanpere al llarg d'aquest procés.

Han signat el conveni l'alcalde Rafa Navarro i el president de l'Associació Can Sanpere, Nil Albà. A l'acte de signatura han assistit també portaveus, regidors i regidores dels grups municipals de JXCAT-PDECAT, d'ERC-JxP-AM, de CP-AMUNT, del PSC-UxP-CP i de PECP.

Conveni de Can Sanpere

Conveni de Can Sanpere

Fitxer: Conveni_Can_Sanpere.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 5
Mida: 5.31 MB

Moment de la signatura del conveni de Can Sanpere

^