La família gegantera s'amplia amb noves figures
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
21 JUNY 2023

Premià de Mar comptarà en aquesta pròxima festa major amb 3 noves figures que ampliaran la seva família gegantera. Es tracta de la pirata Yumara, que arriba en doble format de geganta i gegantona, i del gegantó Martí.

La Yumara, en les seves dues mides, aportarà el referent femení a les figures dels pirates. Per a la seva versió de geganta, s'ha procurat que fos lleugera perquè qualsevol persona pugui dur-la, independentment de la seva força física. Aquest fet fa que la nova geganta sigui un element més inclusiu, ja que la podran fer ballar homes i dones, i també aquells joves que ja hagin deixat de portar els gegantons, però que encara no puguin dur els gegants més pesants.

Les noves figures, treballades conjuntament entre la comissió de Pirates i Premianencs, la colla gegantera de De Bòlit i l'Ajuntament, han estat construïdes per l'artesà Eloi Romañà al taller "La vella verda" de Mataró. El fet de fer-se a Mataró ha facilitat el seguiment dels treballs per part de les colles premianenques.

La Yumara, en les seves versions de geganta i de gegantona, i el gegantó Martí seran presentats a la plaça de la Sardana el diumenge 2 de juliol a les 19 h, en un acte que comptarà amb la participació de tots els gegants i gegantons existents actualment a la ciutat.

Ball de gegantons

^