Acords del ple municipal del mes de setembre de 2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
28 SETEMBRE 2023

El ple municipal ordinari del mes de setembre es va celebrar el dimecres 27 a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras. La relació de punts que es van passar a aprovació i la seva corresponent votació van ser les següents:Lectura i aprovació de l'acta de la sessió anteriorAprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals. Aprovació reconeixement extrajudicial de crèdit núm. 2 certificació final d'obra Carrer de Sant Cristòfol En virtut de la resolució d'alcaldia de data 12 de setembre de 2023 on diu que es tramiti l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit per tal d'aprovar el pagament de la factura 2023/2165 corresponent a la certificació final d'obra del carrer Sant Cristòfol per un import de 67.900,01 €, donat que, en la mateixa, es convalida l'omissió de la funció interventora.  

Aprovat amb els vots a favor del grup municipal d'EP-JUNTS, d'ERC-AM i del PP i les abstencions del grup municipal del PSC-CP, de CP, de PECP i de Cs. Aprovació reconeixement extrajudicial de crèdit núm. 3 factures servei manteniment de càmeres de seguretat ciutadana gener-abril 2023 En virtut de la resolució d'alcaldia de data 2 de juny de 2023 on diu que es tramiti l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit per tal d'aprovar el pagament de les factures 2023/1375 i 2023/1398 corresponents al servei de manteniment de càmeres de seguretat ciutadana pel període gener-abril 2023, per un import total de 4.332,41 €, donat que en la mateixa es convalida l'omissió de la funció interventora.

Aprovat amb els vots a favor del grup municipal d'EP-JUNTS, d'ERC-AM i del PP i les abstencions del grup municipal del PSC-CP, de CP, de PECP i de Cs.    Aprovació reconeixement extrajudicial de crèdit núm. 4 factura revisió anual sistemes de detecció d'incendis i extintors dels edificis municipals  En virtut de la resolució d'alcaldia de data 12 de setembre de 2023 on diu que es tramiti l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit per tal d'aprovar el pagament de la factura 2023/1349 corresponent a la revisió anual de sistemes de detecció d'incendis i extintors dels edificis municipals per un import de 9.808,56 €, donat que, en la mateixa, es convalida l'omissió de la funció interventora.

Aprovat amb els vots a favor del grup municipal d'EP-JUNTS, d'ERC-AM i del PP i les abstencions del grup municipal del PSC-CP, de CP, de PECP i de Cs.    Aprovació conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme sobre la compra d'energia elèctrica, gas natural i de gestió d'energia  S'aprova el nou conveni de cooperació horitzontal entre l'Ajuntament de Premià de Mar i el Consell Comarcal del Maresme en què s'estableixen la delegació de competències per la compra agregada d'energia elèctrica i gas natural i l'assessorament tècnic i gestió d'energia.

Aprovat amb els vots a favor del grup municipal d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, del PP i de Cs i els contraris de CP i de PECP.   Aprovació definitiva Ordenança municipal reguladora dels mercats de venda no sedentària i altres ocupacions de la via pública  Es proposa desestimar les al·legacions presentades, afegir els nous indrets a l'article 36.2 de l'Ordenança municipal reguladora dels mercats de venda no sedentària i altres ocupacions de la via pública i aprovar definitivament el text de l'ordenança municipal reguladora dels mercats de venda no sedentària i altres ocupacions de la via pública.    

Aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals. Aprovació primera addenda al conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per l'execució de les obres de nova construcció Escola Mar Nova  En data 2 d'agost de 2022 es signa el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Premià de Mar per a l'execució de les obres de nova construcció de l'Escola Mar Nova. Davant l'increment del cost de l'execució de les obres, ambdues parts han acordat un increment de l'import màxim del conveni en les mateixes condicions establertes.  

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals. Aprovació conveni col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per al desplegament del Pla Educatiu d'Entorn de Premià de Mar Els plans educatius d'entorn són una proposta de cooperació educativa entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'administració municipal, amb l'objectiu aconseguir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l'educació intercultural, el foment de la convivència i l'ús de la llengua catalana.  

Aprovat amb vots a favor del grup municipal d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, de CP, de PECP i del PP, i l'abstenció de Cs.Aprovació conveni amb l'Associació Cultural Centre l'Amistat  de cessió sales Espai l'Amistat  L'Associació Cultural Centre l'Amistat disposava de l'equipament del Centre l'Amistat el qual precisava reformar-lo per dur-hi a terme activitats. L'Ajuntament de Premià de Mar i l'Associació Cultural Centre l'Amistat van acordar, mitjançant una permuta, reformar tot l'equipament a càrrec de l'Ajuntament de Premià de Mar i fer una divisió horitzontal de l'edifici.  D'acord amb l'escriptura de permuta de data 19 de febrer de 2009 del notari Tomás Feliu Álvarez de Sotomayor s'acorda la cessió d'espais per usos a favor de l'Associació Centre Cultural l'Amistat per 6 dies tal i com es transcriu a continuació: “... tal com l'arrendament temporal de la Sala Teatre a favor de l'entitat [...] es pactarà anualment per mitjà de conveni entre ambdues parts, convenint aquestes des d'aquest moment que l'entitat disposarà de la Sala Teatre com a mínim SIS USOS al llarg de l'any. Per aquesta cessió d’ús l'entitat només vindrà obligada a abonar a l'Ajuntament les despeses generades (ja siguin de subministraments, de neteja, de personal, etc...) que aquesta Corporació Municipal acrediti.”  En el marc d'aquest conveni anual s'han de determinar les condicions d’ús per un mínim de 6 activitats anuals. L'Ajuntament de Premià de Mar va iniciar la formalització d'aquesta tipologia de convenis anualment amb l'Associació Cultural Centre l'Amistat a partir de l'any 2012.  L'objecte d'aquest conveni és la fixació de 8 activitats, respecte les 6 inicialment previstes, ja que és voluntat de l'Ajuntament potenciar dos concerts lírics vinculats a la Temporada de música clàssica per impulsar joves artistes que tindran lloc a la primavera i la tardor, i la determinació de les condicions d’ús relatives a les 8 activitats de referència.  Alhora, és voluntat de la regidoria de cultura donar suport a les entitats culturals en les seves programacions culturals i per tant es pretén no obligar a l'entitat a abonar a l'Ajuntament les despeses generades (ja siguin de subministraments, de neteja, de personal, etc...) tal i com indica l'escriptura de permuta.  

Aprovat amb els vots a favor del grup municipal d'EP-JUNTS, del PSC-CP, d'ERC-AM, de PECP, del PP i de Cs, i les abstencions de CP.Acceptació cessió global d'actius i passius de la Fundació privada Centre de Recursos per a la Indústria Tèxtil (CRIT)  La Fundació CRIT, Centre de Recursos per a la Indústria Tèxtil, ha estat una entitat sense afany de lucre dedicada a la prestació de serveis d'informació i formació a persones i entitats vinculades al món de l'art i la indústria. Es va crear l'any 1992. En aquests moments, la Fundació privada Centre de Recursos per a la Indústria Tèxtil (CRIT) està en procés de liquidació i la voluntat de l'entitat és fer la cessió global d'actius i passius de la Fundació a l'Ajuntament de Premià de Mar. La Fundació CRIT té un important patrimoni documental d'alt interès històric i cultural i patrimoni històric i artístic d'alta valor molt vincular al Museu de l'Estampació. Es proposa al Ple la cessió global d'actius i passius de la Fundació privada Centre de Recursos per a la Indústria Tèxtil (CRIT) en liquidació, amb la condició suspensiva que el Protectorat autoritzi dur a terme l'adjudicació abans no s'executi.  

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals. Aprovació conveni encàrrec de gestió al Consell Comarcal del Maresme per a la contractació conjunta esporàdica del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme 2023-2024 L'Ajuntament de Premià de Mar té el deure de treballar per facilitar l'accés dels ciutadans, en especial dels col·lectius més vulnerables, com ara els joves, en condicions d'igualtat, als recursos i serveis que tenen al seu abast per teixir de forma autònoma una trajectòria vital amb més garanties d’èxit.  A Premià de Mar s'està consolidant l'equipament juvenil de Can Salamó com un servei de referència per als i les joves que té per objectiu la informació juvenil i el foment de la participació i l'organització d'activitats de lleure, formatives, socials i culturals. Un dels punts més forts dels espais joves municipals és la informació juvenil per tal de millorar els processos d'emancipació i transició juvenil des d'un enfocament integral de les persones joves. En aquest sentit es treballa posant les persones joves al centre de les polítiques d'informació juvenil, i en concreta els àmbits d'intervenció especialitzada: Educació, Treball, Salut, Habitatge i Mobilitat Internacional.  El Consell Comarcal ofereix la possibilitat de donar el Servei de Mobilitat Internacional per a joves de manera cooperativa i treballant en xarxa entre ajuntaments per tal d'abordar amb majors garanties d’èxit les problemàtiques i necessitats dels i les joves, alhora que suposa un estalvi de recursos per a les institucions. El Servei de Mobilitat Internacional Jove vol ser punt de referència per a aquelles persones joves que volen fer una estada a l'estranger, sigui per a ampliar estudis, per a treballar, fer intercanvis o estades solidàries. Aquest conveni té per objecte establir les bases i condicions mitjançant les quals l'Ajuntament encarrega al Consell Comarcal del Maresme la gestió de la contractació conjunta del Servei de Mobilitat internacional Jove del Maresme, a fi d'obtenir un estalvi procedimental en la gestió i coordinació del servei, així com la prestació d'un servei de forma participada i compartida amb altres ajuntaments del Maresme i sota uns mateixos criteris d'intervenció, que faciliti la intervenció en aquest àmbit de la informació juvenil de forma sostinguda en el temps.

Aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.MOCIONS NO RESOLUTIVES  Moció presentada pel grup municipal CP per l'adhesió al Pacte per una Economia per la Vida i a la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària  El grup municipal CP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:  

  • “Primer.- Aprovar l'adhesió del municipi al pacte ‘Una Economia per la vidaii’ i notificar-ho a qui correspongui.  
  • Segon.- Aprovar l'adhesió de Premià de Mar com a membre de ple dret de l'Associació Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària.  
  • Tercer.- Iniciar el procediment necessari per a dotar de pressupost anual el foment de l'Economia Social i Solidària a nivell local i comprometre l'Ajuntament en la cerca de recursos externs per a implementar polítiques en aquesta direcció.
  • Quart.- Vincular l'Ajuntament activament a projectes supramunicipals de foment del cooperativisme i l'economia social i solidària.” 

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.Moció presentada pel grup municipal PSC-CP per l'aprovació d'una declaració institucional de condemna als fets lamentables produïts a la final del mundial femení de futbol  El grup municipal PSE-CP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:  

  • 1. “Manifestar tot el suport a les jugadores de la selecció espanyola de futbol i a totes les jugadores que practiquen aquest esport.  
  • 2. Instar el Govern d'Espanya i el CSD a propiciar canvis profunds a la Real Federació Espanyola de Futbol i a la Federació Catalana de Futbol per aconseguir generar espais segurs per la pràctica d'aquest esport i esborrar d'una vegada per totes l'ombra de la corrupció dels estaments dirigents del futbol.  
  • 3. Exigir una condemna més clara del president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, davant del greu comportament i estat del RFEF.  
  • 4. Instar el CSD a exigir a les diferents federacions esportives l'elaboració de protocols i codis de conducta que assegurin la igualtat entre homes i dones i un tracte digne i respectuós en la pràctica esportiva.  

Traslladar els presents acords al Consell Superior d'Esports, a la Reial Federació Espanyola de Futbol i a la Federació Catalana de Futbol.”  

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals. Moció presentada pel grup municipal PECP per garantir els drets de l'alumnat amb necessitats educatives específiques i el reconeixement dels drets del personal auxiliar d'educació especial   El grup municipal PECP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:  

  • “PRIMER.- Instar al departament d'educació a garantir unes condicions laborals dignes a les vetlladores i vetlladors que estan treballant als centres educatius de Catalunya.  
  • SEGON.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a augmentar el pressupost del Departament d'Educació fins arribar al 6% del PIB.  
  • TERCER.- Instar al Departament d'Educació a augmentar la dotació econòmica dels programes relacionats amb el desplegament del decret d'escola inclusiva per garantir uns serveis de qualitat als infants NEE.  
  • QUART.- Instar a l'Ajuntament de Premià de Mar a realitzar, de manera urgent, un diagnòstic per conèixer les realitats dels infants amb NEE el curs 23-24.
  • CINQUÈ.- Instar a l'Ajuntament de Premià de Mar a implementar els serveis necessaris per garantir una escolarització adequada d'aquests infants donant cobertura a les seves necessitats.  
  • SISÈ.- Donar trasllat dels presents acords als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Departament d'Educació, a tots els centres educatius de la ciutat de Premià de Mar, a les AFAs de la ciutat de Premià de Mar i a les entitats socioeducatives de la nostra ciutat.”  

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.Moció presentada pels grups municipals EP-JUNTS i ERC-AM de suport a l'exconseller Miquel Buch i al sergent Lluís Escolà  Els grups municipals EP-JUNTS i ERC-AM proposen al Ple municipal l'adopció dels següents acords:  

  • “Primer.- Rebutjar la sentència de l'Audiència de Barcelona que condemna el conseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà a penes de presó i d'inhabilitació per constituir un pas més de la repressió generalitzada contra l'independentisme, i traslladar el suport polític als condemnats.  
  • Segon.- Denunciar la persecució judicial de l'independentisme i exigir l'aprovació immediata d'una llei d'amnistia que posi fi a la repressió de més de 3.300 persones perseguides pel seu pensament polític.  
  • Tercer.- Traslladar aquests acords al Govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya, al Govern de l'Estat Espanyol, al Congrés dels Diputats i al Sena, a l'Associació Catalana de Municipis, a la Federació Catalana de Municipis i a l'Associació de Municipis per la Independència.”

Aprovada amb els vots a favor del grup municipal d'EP-JUNTS, d'ERC-AM i de PECP, els contraris del PP i de Cs, i les abstencions del PSC-CP i de CP.Moció presentada pel grup municipal PECP per elaborar un programa d'actuació urbanística que vetlli per un desenvolupament sostenible i social de Premià de Mar  El grup municipal PECP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:  

  • “1.- Iniciar els tràmits per la modificació puntual del POUM de Premià de Mar, en l’àmbit del PP2 i del seu entorn immediat, on es situen els terrenys que han recuperat la classificació de sòl no urbanitzable com a conseqüència de la Sentència que va anul·lar les determinacions del POUM pel que fa al àmbit discontinu de Can Sanpere.  
  • 2.- Que s'acordi la suspensió de la tramitació del planejament en aquest àmbit de revisió.  
  • 3.- Que s'iniciïn els treballs per redactat un nou Programa d'actuació urbanística de Premià de Mar en que es reordenin i prioritzin les actuacions necessaris per una millor ubicació dels espais lliures, de les zones verdes i d'equipaments per habitatges dotacionals i d'altres.    
  • 4.- Que de forma simultània s'iniciïn els treballs per confegir un Pla Municipal d'Habitatge, amb la col·laboració de la Generalitat.  
  • 5.- Que es demani a la Generalitat la declaració de Premià de Mar com a municipi tensionat en matèria d'habitatge, per tal d'establir limitacions als increments de lloguer.”

Denegada amb els vots a favor del grup municipal de CP i de PECP, els contraris d'EP-JUNTS, d'ERC-AM, del PP i de Cs i les abstencions del PSC-CP.

^