Notes de Premsa
L'Ajuntament de PremiÓ de Mar denunciarÓ al SÝndic de Greuges la passivitat de la SAREB amb relaciˇ a la legalitzaciˇ de l'edifici d'Enric Granados 27
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electr˛nicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
10 ABRIL 2024

Davant de la situaciˇ de precarietat continuada dels ve´ns que ocupen la propietat de la SAREB al carrer Enric Granados, 27, l'Ajuntament de PremiÓ de Mar vol comunicar el segŘent:

1. La iniciativa de l'Ajuntament de PremiÓ de Mar ha permŔs establir una via de negociaciˇ amb la SAREB, que s'allarga des de comenšaments de 2022.

2. Aquestes gestions han donat fruits parcials: SAREB va paralitzar sine die el procÚs de llanšament que tenia iniciat contra els inquilins de la finca i es va comprometre a estudiar l'assignaciˇ de lloguer social a tots els actuals ocupants, ja sigui en el mateix edifici o en d'altres de la seva propietat.

3. AixÝ mateix, segons consta en acta de la reuniˇ entre l'Ajuntament i SAREB realitzada el 12 de gener de 2024, SAREB es va comprometre a solĚlicitar el certificat de final d'obra de la finca, condiciˇ indispensable per poder legalitzar la instalĚlaciˇ elŔctrica.

4. Durant tot aquest temps, i davant de les resolucions d'ENDESA de tallar el subministrament elŔctric de la finca, aquest Ajuntament sempre ha fet gestions immediates per defensar les famÝlies que hi viuen, de vegades fins i tot per part del propi Alcalde a peu de carrer.

5. Els ve´ns i ve´nes de la finca han rebut, efectivament, visites per part de treballadors de la SAREB per poder rebre informaciˇ de les seves situacions particulars, per tal d'avanšar en l'assignaciˇ del lloguer social, en paralĚlel al suport que les famÝlies reben des dels Serveis Socials de l'Ajuntament de PremiÓ de Mar.

Malgrat totes aquestes gestions i les bones paraules dels representants de la SAREB, la realitat Ús que a data d'avui les famÝlies que viuen a Enric Granados 27 continuen sense tenir una instalĚlaciˇ elŔctrica legalitzada i, de nou, han patit el tall de subministrament per part d'ENDESA. En comunicaciˇ directa de l'Ajuntament amb l'empresa, ENDESA informa que SAREB ha d'executar la instalĚlaciˇ de centralitzaciˇ de comptadors. Sense aquesta instalĚlaciˇ no es pot tramitar cap contracte social. Entenem, doncs, que les bones paraules de SAREB no s'han tradu´t en cap de les gestions que es van comprometre a executar durant l┤˙ltima reuniˇ mantinguda el 12 de gener d'enguany.

Per tot aix˛, l'Ajuntament de PremiÓ de Mar ha decidit elevar aquesta qŘestiˇ a la Sindicatura de Greuges, perquŔ pugui intermediar en aquesta situaciˇ que estÓ posant en risc d'una vulnerabilitat extrema ve´ns i ve´nes de la nostra vila. En paralĚlel, seguim treballant a peu de carrer i des de Serveis Socials per atendre les famÝlies afectades.

^